Windows: Anuntul IMPORTANT al Microsoft de Azi!

Windows are astazi facut un anunt extrem de important din partea celor de la Microsoft, care afecteaza extrem de multi utilizatori de calculatoare la nivel global.

Windows Anunt IMPORTANT Microsoft

Windows este cel mai folosit sistem de operare de pe planeta in momentul de fata, cu aproximativ 1 miliard de calculatoare care il au instalate, iar astazi Microsoft a facut un anunt care afecteaza mai bine de jumatate dintre ele. Microsoft a anuntat in cursul acestei zile ca a lansat un patch extrem de important pentru utilizatorii Windows 7 si Windows 8.1 care ii protejeaza pe utilizatorii acestor sisteme de operare impotriva vulnerabilitatilor Meltdown ale procesoarelor Intel.

Windows 7 si Windows 8.1 in versiunea x86 sunt protejate de catre patch-urile lansate astazi de catre compania Microsoft, deci utilizatorii care ruleaza versiunile de 64 biti vor mai avea de asteptat pentru lansarea altor patch-uri. Windows 10 are de ceva vreme noi patch-uri disponibile pentru unele tipuri de procesoare, iar extinderea suportului la versiunile acestea inferioare este un pas care arata ca toata lumea va beneficia intr-adevar de protectie, la un moment dat.

Windows: anuntul important al microsoft de Azi!

Windows nu va mai avea probleme de compatibilitate intre aceste patch-uri si programele antivirus instalate in calculatoarele utilizatorilor, compania Microsoft rezolvand aceasta problema care a generat destul de multe batai de cap. Microsoft nu a spus nimic in legatura patch-uri care sa protejeze utilizatorii inclusiv impotriva vulnerabilitatilor Spectre pentru procesoarele celor de la Intel, insa actualizari pentru Windows vor fi cu siguranta disponibile si pentru ele.

“Today, we are announcing the expansion of devices covered by Windows security updates by removing the anti-virus compatibility check for Windows 10 devices, expanding the availability of Intel microcode updates in the Microsoft Catalog, and adding coverage for x86 editions of Windows 71 and Windows 8.1.”

Windows este si principala tinta a hackerilor care vor sa exploateze Spectre si Meltdown, compania Microsoft afirmand ca lucreaza cu Intel pentru a lansa patch-uri care sa protejeze utilizatorii impotriva diverselor versiuni malware. Desigur ca pana acum Microsoft nu a lansat suficient de multe actualizari pentru a proteja chiar toti utilizatorii Windows, insa acest lucru a fost ingreunat si de problemele de compatibilitate cu diverse solutii antivirus, insa se pare ca incetul, cu incetul, lucrurile vor fi intr-un final rezolvate asa cum trebuie.