Prima Pagina iPhone GrayKey: Cutia care SPARGE orice iPhone al Apple

GrayKey: Cutia care SPARGE orice iPhone al Apple

GrayKey este un dispozitiv electronic special care poate fi folosit pentru a sparge orice iPhone al companiei Apple, iata cum reuseste si cine il poate folosi.

GrayKey Cutia SPARGE iPhone Apple

GrayKey este dispozitivul electronic folosit de catre companii de securitate informatica, agentii guvernamentale, politie, etc, pentru a sparge orice iPhone al companiei Apple, care e protejat cu un cod de acces. GrayKey este o cutie de dimensiuni mici pe care o companie numita GrayShift a creat-o special pentru agentiile guvernamentale si unitatile de politie care au nevoie sa sparga rapid orice iPhone atunci cand intra in posesia sa.

GrayKey are doua cabluri Lightning care permit conectarea a doua telefoane iPhone, un software special fiind instalat in ele pentru a permite un atac de tip brute force in vederea aflarii codului de acces in telefon. Practic, GrayKey face un fel de jailbreak pe telefon, instaleaza un software special si se apuca de ghicit coduri de acces, fara a declansa mecanismul de siguranta al iOS care blocheaza telefoanele iPhone dupa cateva introduceri gresite ale codului.

GrayKey poate sparge orice iPhone pe orice versiune a iOS, inclusiv cele mai noi, iar dupa ce telefonul este spart, datele necriptate sunt copiate automat in dispozitiv pentru a fi accesate de pe un calculator. Spargerea unui cod de acces de 4 cifre poate dura pana la cateva ore cu GrayKey, insa in cazul unuia mai complex, de 6 cifre, poate dura si cateva zile, deci cu cat sunt mai multe cifre in codul de acces, cu atat dureaza mai mult totul.

GrayKey Cutia SPARGE iPhone Apple 1

GrayKey – cutia care sparge orice iPhone al Apple

GrayKey a fost gandita in doua versiuni, una care costa doar 15.000 de dolari, functioneaza cu o conexiune de internet si poate fi utiizata doar in anumite locatii, plus una de 30.000, care functioneaza fara internet si de oriunde. Pretul pentru o asemenea cutie este mare, chiar si pentru americani, asa ca nu foarte multe dispozitive GrayKey au fost vandute, dar exista cu siguranta cateva unitati la FBI, CIA, NSA, si alte agentii de 3 litere.

GrayKey Cutia SPARGE iPhone Apple 2

GrayKey are dimensiuni de 10 x 10 x 5 cm, deci este suficient de mica pentru a fi purtata in buzunar de catre criminalisti, asa ca ei pot face deblocarea telefoanelor iPhone chiar si la locul comiterii unei infractiuni. Problema, conform unora, este ca aceste dispozitive GrayKey ar putea fi furate la fel de usor de catre persoane rau intentionate, insa e greu de spus daca vreun criminalist a ramas vreodata fara vreun dispozitiv atat de scump.

“The exact length of time varies, taking about two hours in the observations of our source. It can take up to three days or longer for six-digit passcodes, according to Grayshift documents, and the time needed for longer passphrases is not mentioned. Even disabled phones can be unlocked. The offline model does require token-based two-factor authentication as a replacement for geofencing for ensuring security.”

GrayKey este primul dispozitiv de acest gen care functioneaza si este prezentat pentru lumea intreaga ca o solutie clara pentru spargerea oricarui tip de iPhone, pe orice versiune a iOS. Nu se stie daca in iOS 11.3 Apple a reusi sa blocheze vulnerabilitatile exploatate de catre GrayKey, insa nu i-ar fi greu sa cumpere un dispozitiv pentru a-i analiza software-ul si a bloca imediat orice fel de exploit-uri folosite de catre el.

 • kostel

  De asta s a chinuit FBI ul sa sparg un iphone atatea luni de zile

 • Srb Srb

  Pai sa le-o ofere celor de la fbi si gata sa nu mai ceara tool celor de la apple

 • cristi

  :)))) iOS 💩

 • Dabija

  Cel mai avansat os din lume si cel mai sigur…. Ehh 😎

 • BurN®

  Asta este pentru muritorii de rând:)) doar marketing !

 • Srb Srb

  Cu unul din asta am deblocat un iPhone la service, cu 50 de lei! Ca mi-a pus fimiu parola la el și nu o mai știa!

 • kostel

  Este mult mai avansat decat orice andorid ,am mai spus aici, am si samsung si iphone dar e diferenta intre ele

 • kostel

  Aceeasi chestie este valabila si intre mac os si windows

 • kostel

  Mai SRB , esti prea destept pt site ul asta

 • kostel

  Tu le stii pe toate

 • Wld

  Acest dispozitiv este dedicat hackerilor/service-urilor gsm. Serviciile pot accesa orice device fără prea multă bataie de cap. Restul e marketing.

 • sly-man

  stai relax ca nu e “the same device”, e ceva similar care in china nu costa mai mult de 60$ si de obicei merge pana la ios 9.3.2, de la 10 in sus e loterie la cod din 4 digiti, mai sunt ceva dispozitive care rezolva dar greu si codul cu 6 digiti si cost aprope 100$. No, la sumele prezentate mai pui inca doua zerouri in coada si afli cat costa scula pentru politie. Nu vreau sa te jignesc ca altii care mereu jignesc diverse persoane si bat mereu in tine, insa nu multi din cei ce posteaza aici traiesc in lumea gsm, asa ca, baga mare cu mai multe informatii la tartacuta. Majoritatea citesc rahaturi pe forumuri si gata stiu tot. :))

 • sly-man

  mai omusor, srb stie el cate ceva dar no… mai sunt persoane care afla cate ceva si fuguta se grabesc sa dea drumul al “porumbel”, nimeni nu-i perfect dar nu putem spune nici ca e prost, fiecare are dreptatea lui

 • sly-man

  tu ai spus-o mai direct eu i-am dat un raspuns lui srb mai cu subinteles, :)) . Deocamdata e o reclama gen lauda ca are politia cu ce… (daca au bani sa cumpere). Pentru service-uri gsm inca nu sunt asa destepte dar chinezul se chinuie sa copieze (sau mai stii, vreun valcean si apoi va produce in masa in china), apropo jumatate din sculele de service soft de pe piata au la baza proiecte 100% romanesti si apoi ansamblate in china ca sunt ieftine materialele.

 • sly-man

  @zaone, preturile sunt putin mai mult exagerate pentru descurajarea stim noi cui, sau au ales cel mai scump curier sa le aduca din china pana in america si cei de la vama au mai taxat si ei ceva si asa s-a facut din 10000 in 15000 si din 20000 vreo 30000, americanu e evreu (sau jidan nu numai la suflet cat si la origini) mamuca draga. >:))

 • W3bzu

  Ip-box 3 face aceasi treaba .

 • Viorel Predatorul

  Bubico inteligent și cu bani… Ehh 😎

 • edi

  😂😂😂 Alta prostie zici. Ei au spart iphonul in secunda 2, totul a fost media să facă pe Apple sa para ca e cea mai tare.

 • Srb Srb

  tati, esti cam tarziu…nu te lasa mamica sa dai reply..decat 1 data pe zi

 • edi

  Da sigur. Poți să îmi zici Șefu, așa îmi zice lumea aici

 • Srb Srb

  Pai copilasii iti zic sefu. Bravo esti om mare acum ramai on topic daca poti

 • edi

  Cine vorbește , domnul Țap

 • Srb Srb

  nu mai o face pe mama ta Tap