MacBook: Vanzarile vor Creste mai mult decat cele ale iPhone

Vanzarile MacBook urmeaza sa aiba o crestere mai mare decat cele ale iPhone si iPad in 2018, analistii fiind foarte convinsi ca laptop-urile Apple vor avea succes la clienti.

MacBook Vanzari Creste mult iPhone

MacBook-urile urmeaza sa fie vedetele acestui an pentru compania Apple, un reputat analist sustinand ca vanzarile lor urmeaza sa creasca mai ult decat cele ale iPhone si iPad. Vorbim aici despre o crestere procentuala a vanzarilor, iar succesul este estimat in baza noilor modele de MacBook-uri pe care compania Apple intentioneaza sa le lanseze anul acesta.

MacBook-urile au vanzari anuale de cam 10 ori mai mici decat cele ale iPhone, insa in 2018 urmeaza sa aiba parte de o crestere procentuala de vanzari ce ar surclasa-o pe cea a iPhone si iPad. Mai exact, vanzarile MacBook urmeaza sa creasca cu o valoare cuprinsa intre 13% si 16% in 2018, in timp ce pentru iPhone este estimata una de 6%, iar pentru iPad unad e 7 – 10%.

Majoritatea modelelor MacBook se vor vi nde in a doua parte a anului 2018, dupa ce Apple va lansa noi versiuni pentru seriile de laptop-uri pe care le are in momentul de fata in oferta. Pentru ca aceasta crestere sa fie intr-adevar atat de mare, este necesar ca noile modele sa fie cu adevarat interesante pentru clienti, deci trebuie sa aiba si noutati pe masura.

“KGI analyst Ming-Chi Kuo is positive on the outlook for Apple (NASDAQ: AAPL) MacBook, which is expected to see the best YoY shipments growth among Apple’s (US) main product lines (13-16%) in 2018. iPhone shipments are expected to grow just 4-6% and iPad shipments 7-10%.”

MacBook-urile cresc in popularitate de la un an la altul, compania americana reusind sa convinga tot mai multa lume sa profite de ofertele pentru laptop-urile sale. In ciuda preturilormari de vanzare, MacBook-urile continua sa atraga foarte multi clienti, iar daca analistii au dreptate, atunci 2018 va fi un an extrem de bun pentru cei din Cupertino.

3 COMENTARII