WhatsApp si Apple: Anuntul Neasteptat cu potential Periculos

WhatsApp si Apple sunt in centrul unui anunt cu potential periculos pentru un numar extrem de mare de utilizatori din lumea intreaga in urmataorea perioada.

WhatsApp si Apple Anunt Neasteptat Periculos

WhatsApp si Apple intra in centrul atentiei astazi, ambele companii fiind in vizorul unor oameni foarte puternici, care vor sa aiba acces la datele utilizatorilor pentru a analiza si continutul unora dintre conversatiile facute prin platformele lor. Democratii americani vor sa oblige WhatsApp si Apple sa furnizeze informatii privind posibila implicare a rusilor in alegerile prezidentiale din SUA ce au avut loc in anul 2016, si in urma carora Donald trump a fost ales presedinte.

WhatsApp si Apple urmeaza sa fie in vizorul democratilor daca vor reusi sa castige majoritatea in Casa Reprezentantilor in luna noiembrie a acestui an, intentiile lor punand presiune pe ambele companii inca de pe acum. Demnitarii americani vor ca WhatsApp si Apple sa le ofere informatii privind anumite personaje “cheie” vizate de ancheta care trebuie sa descopere daca Trump a fost ajutat de catre Putin sa devina presedintele SUA.

WhatsApp si Apple: anuntul neasteptat cu potential periculos

WhatsApp este vizata strict pentru continutul convrsatiilor, teoretic criptate, facute de catre persoanele care sunt anchetate, in timp ce in cazul Apple s-ar dori doar informatii despre aplicatiile descarcate in telefoane. iMessage este criptat complet, iar Apple nu ar avea acces la conversatii, conform celor spuse de companie, deci accesul la mesaje ar fi imposibil, insa WhatsApp nu e chiar atat de bine securizata, asa ca s-ar putea accesa orice.

“Apple: The Committee should seek records reflecting downloaded encrypted messaging apps for certain key individuals. The Committee should likewise issue a subpoena to WhatsApp for messages exchanged between key witnesses of interest. The committee wants to know all messaging applications that Mr. Kushner used during the campaign as well as the presidential transition, including but not limited to SMS, iMessage, Whatsapp, Facebook Messenger, Signal, Slack, Instagram, and Snapchat.”

WhatsApp si iMessage nu sunt singurele platforme vizate, iar asta deoarece inclusiv Facebook Messenger, Signal, Slack, Instagram si Snapchat sunt in atentia democratilor, daca vor obtine puterea in SUA. Desi Trump e presedinte de mai bine de un an, inca existe multe controverse privind modul in care a fost ales, iar WhatsApp, Apple si Facebook urmeaza sa joace un rol extrem de important in descoperirea modului in care aceste alegere au avut loc si a modului in care au fost date voturile.

Problema este ca desi se va porni de la ceva, e foarte posibil sa se ajunga la altceva, recent Facebook descoperind ca membri dintr-o comisie a lui Trump au accesat ilegal datele a 50 de milioane de conturi Facebook.

24 COMENTARII

  1. Salutare. Am și eu o întrebare referitoare la iPhone X. Când procentajul ajunge la sută la sută, indiferent cat este lăsat în priză, scrie tot încărcare. Când am avut iPhone șapte, și procentajul ajungea la maxim, apărea alimentată de la priză de curent. E normal să scrie mereu încărcare?

  2. nu știu dacă este normal să se întâmple asta de aceea am scris aici. Când ajunge la sută la sută. Încărcătorul oricum se răcește. Practic probabil nu mai încarcă. Doar că scrie mereu încărcare. Asta s-a întâmplat din prima zi de când l-am desfăcut

  3. Pe mine ma anunta la 80% , baterie incarcata suficient, iar cand ajunge la 100% apare in dreptul bateriei exact ca la Ioan semnul ca incarca.
    Daca merg la service ce reclam?

  4. La 80% scrie baterie încărcată suficient doar dacă ai activ mod consum redus ! Când trece de acest prag se dezactivează mod consum redus și se încarcă in continuare pana la 100% ! Când ajunge la 100% nu apare nici un simbol special in dreptul bateriei sau altceva, chestia asta e de când a apărut iOS 7 !

  5. la mine pe vechiul iPhone șapte sistemul VoiceOver așa îmi spunea. Când ajungea încărcat la sută la sută mai spunea încărcare câteva minute. Apoi spunea baterie alimentată de la priză de curent. Însă acum indiferent cat este lăsat în priză spune încărcare

  6. @Catalin Petrisor : îți apare semnul de la priza , adică ca și cum se încarcă ! Deci nimic diferit ! Îți recomand aplicația Battery Life, acolo îți spune când telefonul este încărcat complet și nu se mai încarcă 😉

  7. aplicația sună interesant. Dar din păcate sistemul VoiceOver nu citește în ea. Nu toți dezvoltatorii se ocupă să accesibili ZEZE aplicațiile ca și noi persoanele nevăzătoare să le folosim. În altă ordine de idei. Cum spune sută la sută să îl scot? Înainte îl mai lasam câteva minute la vechiul telefon pentru că atunci îmi spunea alimentat și știam că trebuie scos

  8. @Cristian: multumesc, am aplicatia BL demulta vreme.
    Ma refeream ca acest simbol ramane doar la i X , mai detin si alte modele si acolo cand a ajuns la 100% ⚡️dispare.

  9. eu vă mulțumesc din suflet pentru răspunsurile oferite. Mă gândeam să îl trimit în service, Dar nu știu cu ce mă vor putea ajuta cei de acolo. Dar din suflet vă mulțumesc tuturor băieți

  10. Vă mai rețin cu ultima întrebare. Am re descărcat aplicația. Se pare că a primit actualizare acum două luni. Și în sfârșit dezvoltatorii au accesibilizato. Îmi spune că o pot cumpăra cu 10 RON să am versiunea Pro. Cu ce este diferită? Îmi recomandați versiunea gratuită sau cea pe bani?

  11. Nu stiu ce perioadă are telefonul,dar stiu ca mi s-a intamplat de curând si mie,dar defecțiunea a fost de la încărcător,fusesem cu o zi inante la service si mi-a spus ca este defectă mufa telefonului,dar nu l-am lăsat acolo ca trebuia sa trec contactele pe alt telefon ca urma sa-l las pt.2-3 zile.Ieri am mers la un magazin vodafone si am cumparat unul nou original (85 lei)si acum se încarcă normal,am ajuns la concluzia ca nu toți cunosc meserie!

  12. Da Jayson este off topic dar, Zaone si a dat seama ca se impartasesc opinii interesante si utile pentru utilizatorii de iPhone.
    Ce te deranjeaza?, ar fi OK sa stai tacut daca nu esti interesat!!!

  13. “iMessage este criptat complet, iar Apple nu ar avea acces la conversatii, conform celor spuse de companie, deci accesul la mesaje ar fi imposibil, insa WhatsApp nu e chiar atat de bine securizata, asa ca s-ar putea accesa orice.”

    Asta este o informatie falsa menita sa perpetueze mitul ca produsele Apple sunt infailibile, ca “just works”, si ca tot ce este non-Apple functioneaza defectuos.
    Ca si informatie, iMessage este la fel de nesigur ca si alte aplicatii, si s-a demonstrat ca metodele de criptare implementate in iMessage sunt slabe.

    Despite Apple’s push for encryption, iMessage remains insecure
    Green complimented iMessage for using “end-to-end encryption” dating back to 2011, but unfortunately it appears as though Apple uses the term quite loosely. True end-to-end encryption would keep messaging conversations between only those participating internally. Apple’s protection of iMessage does not extend to the server, leaving a gap in its defenses.

    If a hacker were to take hold of the key server, they would in turn be able to intercept messages as they are being typed — those that have not already undergone the encryption process. Be that as it may, more threatening is the prospect of attackers making their way into already-encrypted messages, which is totally possible, according to Green and his disciples.

    “In the long term,” Green explained, “Apple should drop iMessage like a hot rock and move to Signal/Axolotl.” In the meantime, Green recommends that users update to iOS 9.3 and the latest version of OS X, which implement fixes that mitigate some, though not all, of the vulnerability.”
    https://www.digitaltrends.com/computing/despite-apples-push-for-encryption-imessage-remains-insecure/