Windows 10: Functia NOUA Luata de la Apple

Windows 10 va avea o noua functie foarte importanta preluata de la compania Apple, ea fiind asteptata de catre foarte multa lume de o perioada lunga de timp.

Windows 10 Functia NOUA Apple heif

Windows 10 continua procesul de a prelua functii de la compania Apple, cei de la Microsoft incercand sa-i ajunga din urma pe cei din Cupertino in ceea ce priveste implementarea de tehnologii noi pentru utilizatorii din lumea intreaga. In aceasta idee, compania Microsoft urmeaza sa implementeze in Windows 10 suport pentru pozele in format HEIF incepand de anul acesta, iOS 11, macOS si Android P avand deja suportul pentru acest format disponibil deja.

Windows 10 va avea suport HEIF la aproape un an dupa ce Apple l-a implementat in iOS 11 si macOS, noul format pentru inregistrara de poze permitand o reducere substantiala a dimensiunilor acestora, calitatea fiind afectata, teoretic, intr-o mica masura. Apple incearca sa oblige utilizatorii sa foloseasca HEIF, insa fara suport in Windows 10, si versiunile anterioare, el are sanse foarte mici de a deveni popular, pozele fiind acum transferate in calculatoare in format JPG.

Windows 10 si functia noua luata de la Apple

Windows 10 urmeaza sa aiba suport pentru formatul HEIF incepand cu Spring Creators Update, compania Microsoft dorind sa lanseze aceasta versiune a sistemului de operare incepand cu luna martie a acestui an. In momentul de fata, versiunea beta Redstone 4 a Windows 10 are suport implementat pentru formatul HEIF, iar din moment ce testele de pana acum au decurs fara probleme, este clar ca in versiunea finala va fi implementat suport si pentru public.

Windows 10 va face formatul HEIF mult mai popular, deoarece lumea nu va mai avea probleme in a il folosi din moment ce poate descarca pozele din telefoane in propriile calculatoare fara ca ele sa mai treaca printr-un proces de conversie. Mai mult decat atat, pozele urmeaza sa ocupe si mai putin spatiu in calculatoarele cu Windows 10, formatul HEIF reducand la aproape jumatate dimensiunea pozelor, asa ca ramane sa vedem data la care Spring Creators Update va fi lansat cu aceasta noua functie.

3 COMENTARII