Preturile MARI ale iPhone Creeaza Probleme pentru Apple

Preturile mari pentru telefoanele iPhone creeaza probleme cu vanzarile pentru compania Apple, iPhone X fiind motivul principal pentru scaderea vanzarilor.

Preturile iPhone Creeaza Probleme Apple

Preturile mai mari pentru telefoanele iPhone vor crea mari probleme pentru compania Apple, iar asta deoarece nu vor exista la fel de multi clienti dornici sa-i cumpere telefoanele foarte scumpe. In discutie este adus, desigur, iPhone X, care a generat o crestere pentru pretul mediu de vanzare al iPhone in ultimele luni, el compensand scaderea in vanzari, dar pe termen lung aceasta strategie este necastigatoare pentru Apple.

Analistii au vazut vanzari slabe pentru iPhone in primele trei luni ale anului 2018, iar pretul foarte mare al iPhone X combinat cu lipsa noutatilor importante iPhone 8 ar fi principala problema pentru compania Apple. Nici contextul international nu este unul favorabil pentru cei din Cupertino, iar asta pentru ca 2017 a aratat ca o buna parte dintre consumatori nu mai vor sa plateasca preturi tot mai mari pentru smartphone-urile lor.

Preturile mari ale iPhone creeaza probleme pentru Apple

Analistii spun ca separat de Apple cu iPhone X, inclusiv Samsung cu Samsung Galaxy S9 sufera din cauza preturilor prea mari percepute pentru smartphone-uri, interesul clientilor fiind pentru modelele de clasa medie, mult mai ieftine. In aceasta idee, lumea va incepe sa ignore cu desavarsire telefoanele ale caror preturi de vanzare depasesc 900 de euro, si se vor concentra mai mult pe cele care sunt mai ieftine, chiar si cu subventii de la operatori.

“Our demand checks suggest little improvement in iPhone demand in 2018. Corresponding supply chain downticks suggest iPhone expectations have yet to bottom. We do not believe it is coincidence that the highest end of the product portfolio, the X, is the model that is flagging. The China domestic vendors may be focusing on the mid-tier of the market. These datapoints align with the theory that smartphone ASPs may be bumping up against their upper limit.”

In baza celor spuse de catre analisti, s-ar parea ca nici macar telefoanele vandute la subventie de catre operatorii de telefonie mobila, sau in rate, inclusiv de catre retaileri, n-ar fi atractive pentru consumatori. Asta nu ar trebui sa uimeasca, din moment ce acum un smartphone premium ajunge sa coste 1100 de euro si ofera aceleasi functii ca unul de clasa medie, lacomia producatorilor parand sa nu aiba limite, daca nu sunt impuse de catre consumatori.

27 COMENTARII

  1. Săptămâna trecută am cumpărat un Xiaomi Redmi Note 5A, pentru un familiar. Prețul telefonului a fost de 107€, nou, sigilat, la liber. M-am jucat 2 zile cu el, să-l configurez, i-am făcut niște proble…Vine cu ultima actualizare de la Xiaomi, Miui 9. Ce concluzie am tras eu după aceste 2 zile in care am folosit acest dispozitiv? Xiaomi a copiat in nesimțire, atât de la Apple cât și de la Samsung. Dar știți de ce nu ma deranjează absolut de loc, ba chiar ma bucur ca au făcut asta? Pentru ca au copiat ce este mai bun de la Apple, ce este mai bun de la Samsung, au pus ce este mai bun de la Google și au creat versiunea lor de soft personalizata, care, din punctul meu de vedere, este softul perfect. Dispozitivul pe care eu l-am probat are 2 GB Ram, nu are un procesor Bionic, dar in viața de zi cu zi vreau sa spun ca se mișca la fel de bine ca oricare Samsung sau smartphone de top și la fel ca al meu iPhone X, de 1200€. Aici este vorba despre un dispozitiv de 107€. Este adevărat ca ecranul nu are aceeași calitate ca cel de pe iPhone sau Samsung, este un LCD, dar este un LCD foarte reușit. Pot sa afirm ca este la fel de bun ca cel de pe iPhone 8. Camera: dispune de o camera de 13MP, cu un senzor Sony. Nu este cea mai buna camera de pe piața, dar pentru majoritatea utilizatorilor, care nu au pretenții de DSLR, este suficient. Per total, am ajuns la aceasta concluzie: dacă un smartphone de 107€ poate oferi o așa calitate, nici nu vreau sa ma gândesc cum sunt celelalte modele de la Xiaomi între 300€-500€. Sincer sa fiu, sunt mulțumit de al meu iPhone X, dar in acelas timp ma simt păcălit și înșelat, pentru ca am plătit 1200€ pe un produs care nu justifica absolut de loc acest preț. Când voi fi nevoit sa schimb dispozitivul, ceea ce sper sa nu se întâmpla in următorii 3 ani, sunt 100% sigur ca nu voi mai cheltui mai mult de 500€ pe un smartphone. De ce? Pentru ca dincolo de porțile Apple sau Samsung exista tehnologie și calitate la prețuri foarte accesibile, care sunt și justificate.

  2. Bravo pentru coment ! Exact asta gândesc și eu și mulți alții ! De aceea prefer sa cumpăr de exemplu un iPhone nou la doi ani de la lansarea lui oficială care îl găsești la jumătate de preț ! Pentru ceea ce oferă nici nu merita mai mult ! Oricum o sa existe întotdeauna cei care au bani și nu au ce face cu ei ! Își schimba telefonul anual nu pentru ca nu mai sunt multumiți de ce le oferă telefoanele pe care le dețin ci pentru a-și satisface mândria de a deține ultimul model de telefon care apare pe piața ! Un fel de “fala”

  3. Este experiența mea personală cu un produs pe care eu l-am probat. Nimeni nu ma plătește sa pup in fu…d pe nimeni. Nu fac reclama la Xiaomi, nu spun ca este cea mai buna marca. Un bun exemplu este și One Plus, care este sub 500€, iar despre performanțele lui știe atâta lume, nu sunt povesti. Cu siguranta ca mai sunt și alte mărci care fac produse la fel de bune, dar eu am prezentat o experiența personală.

  4. Sincer spun ca am rămas foarte surprins la ce performante și ce calitate poate oferi un telefon de 107€. Chinezii vin foarte tare din urma și se instalează in Europa. Alibababa o sa mature pe jos in câțiva ani cu Ebay, Amazon și alți retaileri din Europa. Iar fabricantii chinezi vor crea mari probleme marilor fabricanți. Se pare ca in sfârșit au înțeles și chinezii ca dacă vor sa facă bani, trebuie sa ofere și calitate, nu doar prețuri mici. In ultimii 2 ani cel puțin, au investit foarte mult in tehnologie și inovație, ceea ce Apple sau Samsung de exemplu nu prea au făcut. Un bun exemplu este Vivo.

  5. “Gluma” este ca astfel de probleme apar la ultimul model. Punctul “forte” al iPhone era pana acum iOS-ul. Dacă asta este viitorul iOS-ului, atunci iPhone nu va mai fi decât un smartphone cu hardware normal, cu specificații normale, dar cu un preț super nesimțit. Dacă nici softul nu va mai atrage viitorii clienți, atunci ce o va face? Doar mărul de pe spate? Mulți merg pe produsele Apple pentru ecosistem. Dar dacă Apple continua cu aceste mizerii de soft, atunci la revedere ecosistem.

  6. Și jucarelele chinezești maui, chaui, xauy ?de 100€ trebuiesc cumparate de cineva…nu? Aureliană, IOS este forte tot timpul, numai ca prețul mare și lupta din piața ne face sa-l vedem, unii, mai cu probleme. Suntem mulți cei cărora nu ne face niciun fel de problema și nici nu aplecam urechea la cancanurile celor care pe paginile ori canalele lor sunt in Căutare după trafic, vizionari și like-uri…

  7. Eu vorbesc din experiența personală, nu din ce zic unii și alții. Nu spun ca iOS este un un soft prost, dar nici softul perfect cum vor unii sa credem. iOS este foarte departe de a fi softul perfect. Știu ca nu exista perfecțiunea, dar când dai 1200€ pe un telefon, ai niște așteptări. La fel ca atunci când îți cumperi un Mercedes, Bentley, Rolls Roices…ai niște așteptări, altfel toți am cumpara doar Dacia și telefoane chinezești de 100€.

  8. Eu vorbesc din experiența personală, nu din ce zic unii și alții. Nu spun ca iOS este un un soft prost, dar nici softul perfect cum vor unii sa credem. iOS este foarte departe de a fi softul perfect. Știu ca nu exista perfecțiunea, dar când dai 1200€ pe un telefon, ai niște așteptări. La fel ca atunci când îți cumperi un Mercedes, Bentley, Rolls Roices…ai niște așteptări, altfel toți am cumpara doar Dacia și telefoane chinezești de 100€. https://uploads.disquscdn.com/images/980f32e57b383b44b506217a7879dd56a7c0e3e75b2454742e92034f4527e677.jpg

  9. Eu as merge pe strategia: suntem la un maxim de viteza necesar telefoanelor ( procesor/memorie), sa imbunatatim ce avem. Scoatem notch-ul, marim bateria, scoate 3d touch-ulm( pe care nu-l pre il foloseste nimeni), scoatem wireless charge-ul ( care duce la costuri de repartii enorme), scotem bumpul ala de cacao de la camera, si punem draq senzor de amprenta, facem fast charge. Ce o fi asa de greu. Sau mai simplu: ii copiem pe baietii de la one plus care chiar au un super telefon. Nu mai vrea nimeni telefoane revolutionare cu jdemii de functii inutile. IOS-ul e suficient sa vanda bine.

  10. Nici un fel de problema. Din punct de vedere hardware sunt foarte mulțumit de el. Singurul lucru care ma dezamăgește este iOS-ul. De ce, tu ai probleme cu al tău?

  11. Niciun producător serios nu poate să scoată un nou model abia la fiecare 2 ani pentru că ar fi dat uitării de clienți. Concurența ar scoate un model nou în fiecare an iar Apple ar trebui ca în anul 2 să concureze cu produse mai performante, în timp ce IPhone-ul ar fi vechi deja.