Samsung Galaxy S9: Intelligent Scan vs Face ID vs Cititor de Amprente sub Ecran

Samsung Galaxy S9, iPhone X si Vivo X20 Plus au Intelligent Scan, Face ID si cititorul de amprente de sub ecran comparate pentru a ne arata securitatea biometrica.

Samsung Galaxy S9 iphone x vivo x20 Intelligent Scan Face ID Cititor Amprente Ecran

Samsung Galaxy S9, iPhone X si Vivo X20 Plus apar astazi intr-o comparatie extrem de interesanta care ne arata cat de bine functioneaza sisteme biometrice de autentificare biometica. Vorbim despre recunoasterea faciala prin Face ID si Intelligent Scan din Samsung Galaxy S9 si iPhone X, plus cititorul de amprente pozitionat sub ecranul Vivo X20 Plus UD, primul smartphone din lume care are o asemenea functionalitate oferita.

Samsung Galaxy S9 este comparat cu smartphone-ul Vivo in primul test pentru deblocare folosind amprenta, iar rezultatele sunt mixte, fiecare telefon reusind sa obtina cate o deblocare mai rapida in comparatie cu celalalt. Cititoarele de amprente de sub ecrane sunt in general vazute ca fiind mai incete in comparatie cu cele standard, iar desi Samsung Galaxy S9 pare sa fie usor mai rapid, diferenta poate fi data uitarii doar pentru ca are cititorul in fundul carcasei.

Samsung Galaxy S9 are in continuare Intelligent Scan comparat cu cititorul de amprente al smartphone-ului Vivo, iar aici rezultatele nu mai sunt in favoarea produsului coreenilor, ci in favoarea celui al chinezilor. Samsung Galaxy S9 foloseste acum camera frontala si iris scannerul pentru recunoastere faciala mai sigura fata de cea din modelele anterioare, as ca procedura dureaza mai mult decat simpla scanarea a amprentei printr-un ecran, din pacate.

Samsung Galaxy S9 – Intelligent Scan vs Face ID vs cititor de amprente sub ecran

Samsung Galaxy S9 este lasat la o parte, iar Face ID din iPhone X este comparat cu cititorul de amprente din smartphone-ul Vivo, iar aici castigatorul este, fara discutie telefonul chinezilor. Face ID este atat de incet in comparatie cu scanarea amprentei prin ecran incat sper ca macar unii dintre inginerii celor de la Apple sa vada ce-au facut, sa se simta extraordinar de rusinati si sa faca procesul de deblocare mult mai rapid pentru iPhone X, fara a renunta la securitate, cum se intampla cu Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9, iPhone X si Vivo X20 Plus sunt comparate impreuna pentru a ni se confirma iar ca Face ID este cel mai incet sistem dintre toate, desi Intelligent Scan pare uneori sa faca recunoasterea mai greu. Samsung Galaxy S9 are un cititor de amprente mai rapid decat cel al Vivo, iar daca ar fi fost in panoul frontal, ar fi oferit o metoda perfecta de deblocare, asa cum se intampla in cazul vechilor modele de smartphone-uri.

Samsung Galaxy S9 demonstreaza ca a eliminat complet cititoarele de amprente din smartphone-uri nu este chiar o solutie perfecta pentru un producator, dar cei de la Apple au gandit cu totul altfel iPhone X. Nici Samsung Galaxy S9 si nici iPhone X nu au cititoare de amprente in ecrane deoarece Apple si Samsung nu le-au putut implementa, insa daca ar fi facut-o, atunci smartphone-ul celor de la Vivo ar fi fost dat foarte rapid uitarii de lume.

5 COMENTARII

  1. Sincer…nu ma deranjează timpul de răspuns la iphone x,pana la urma nu sunt la un concurs de deblocare telefoane ci ma interesează funcționalitatea telefonului in sine.

  2. Problema e câte mișcări trebuie sa facă … dar conceptul e altul. De la ridicat mobil de pe masa pana la poziția de folosire e deblocat… și nu trebuie sa m-a gândesc unde sa pun degetul … Face ID e mult mai bun in folosirea de zi cu zi …