Huawei: Lovitura DURA Inaintea Lansarii Seriei P20

Huawei a primit o lovitura foarte dura inaintea lansarii seriei P20, compania din China avand mari probleme pe care deocamdata nu le poate rezolva prea usor.

Huawei Lovitura DURA Lansarii Seriei P20

Huawei incaseaza o lovitura foarte dura inaintea lansarii seriei P20, celebrul producator de smartphone-uri ramanand fara cel mai mare partener american care ii vindea smartphone-urile pe intregul cuprins al tarii. Huawei isi vindea telefoanele prin intermediul magazinelor Best Buy, cel mai mare retailer din SUA, insa compania americana a luat decizia de a incheia acordul de parteneriat cu cei din China, fara a oferi vreun motiv pentru schimbarea brusca de strategie.

Huawei nu isi vinde smartphone-urile prin marii operatori de telefonie mobila Verizon si AT&T, dupa ce guvernul SUA s-a implicat si le-a cerut sa nu comercializeze produsele chinezilor, iar cum si Best Buy renunta la parteneriat. Huawei este lasata fara posibilitatea de a isi vinde telefoanele mobile prin magazine ale unor mari parteneri, exceptand Amazon, unde diversi comercianti vand telefoanele chinezilor fara vreo restrictie, deocamdata.

Huawei – primeste o lovitura dura inaintea lansarii seriei P20

Luna trecuta, NSA, FBI si CIA au recomandat evitarea telefoanelor Huawei de catre clientii din SUA din cauza problemelor majore de securitate pe care le au telefoanele, guvernul evitand sa cumpere produse ale companiei de foarte mult timp. Huawei pregateste in aceste momente lansarea seriei P20 in cadrul unui eveniment care va avea loc in Paris saptamana viitoare, insa fara distributie pe o piata enorma precum cea din SUA, va avea dificultati in a isi creste substantial vanzarile in 2018.

“Best Buy, the nation’s largest electronics big box retailer, has ceased ordering new smartphones from Huawei and will stop selling its products over the next few weeks, according to a person familiar with the situation. Best Buy made the decision to end the relationship, the person said.”

Presedintele Huawei si-a aratat frustrarea vis-a-vis de guvernul SUA si agentiile guvernamentale care nu vor sa vada telefoanele vandute in tara, insa asta nu a adus nimic bun si ar putea fi unul dintre motivele rupturii cu Best Buy. Huawei si-a stabilit ca prioritate intrecerea Apple in topul vanzarilor de smartphone-uri la nivel global, insa se afla la o distanta foarte mare de americani pentru ca nu-si poate vinde telefoanele in SUA, iar restul lumii nu poate compensa lipsa de pe aceasta piata.