Apple Reactioneaza la Scandalul Delete Facebook si Cambridge Analytica

Apple reactioneaza, prin presedintele Tim Cook, in scandalul Cambridge Analytica si spune cat de mult a gresit Facebook in fata utilizatorilor din lumea intreaga.

Apple scandal Delete Facebook Cambridge Analytica

Apple a reactionat astazi, prin intermediul presedintelui Tim Cook, la scandalul Delete Facebook si Cambridge Analytica, intreaga lume fiind cuprinsa de aceasta problema majora care ingrijoreaza foarte multa lume. Apple ii cere guvernului american sa creeze noi legi care sa protejeze mai bine datele utilizatorilor, iar companiile ca Facebook sa fie trase la raspundere in momentul in care acestea sunt accesate in mod neautorizat.

Apple este de parere ca nicio companie de pe planeta nu ar trebui sa poata accesa date precum cele la care a avut acces Cambridge Analytica, insa realitatea este ca separat de Facebook, sunt si alte companii care au acces la ele. Tim Cook aduce in discutie cat de periculos este ca unele companii sa cunoasca tot istoricul nostru de navigare, contactele din telefoane, lucrurile pe care le apreciem, sau nu, plus multe alte lucruri de importanta majora.

“I think that this certain situation is so dire and has become so large that probably some well-crafted regulation is necessary. The ability of anyone to know what you’ve been browsing about for years, who your contacts are, who their contacts are, things you like and dislike and every intimate detail of your life — from my own point of view it shouldn’t exist.”

Apple reactioneaza la scandalul Delete Facebook si Cambridge Analytica

Apple spune ca este de cativa ani ingrijorata din cauza faptului ca utilizatorii renunta prea usor la date prea sensibile fara sa isi dea seama ca fac asta, insa cand Facebook te obliga sa le dai, nu prea ai de ales. Apple sustine ca a si atentionat unele companii ca probleme precum cea cu Cambridge Analytica vor aparea intr-un moment, sau altul, iar previziunea lor s-a adeverit in 2018, desi procesul in sine a inceput acum foarte multi ani si a continuat pana acum.

“We’ve worried for a number of years that people in many countries were giving up data probably without knowing fully what they were doing and that these detailed profiles that were being built of them, that one day something would occur and people would be incredibly offended by what had been done without them being aware of it. Unfortunately that prediction has come true more than once.”

Apple s-a laudat in foarte multe randuri cu faptul ca face tot ceea ce poate pentru a proteja datele utilizatorilor, iar in 2018 se va putea lauda din nou cu eforturile depuse in acest sens pentru utilizatorii de iDevice/Mac-uri. Scandalul Delete Facebook ar putea aduce o legislatie mai dura pentru companiile care administreaza date “sensibile” ale utilizatorilor, iar acest lucru va afecta nu doar compania Facebook, ci si Apple, sau alte companii importante.

5 COMENTARII