Apple se OBLIGA sa Adopte USB-C pentru iPhone si iPad

Apple iPhone USB-C

Apple va adopta USB-C pentru incarcarea iPhone si iPad, compania americana fiind de acord sa faca aceasta tranzitie majora de la Lightning catre o solutie unica pentru incarcarea terminalelor mobile. Apple a refuzat ani de-a randul sa foloseasca tehnologiile standard pentru incarcare si transfer de date pentru iPhone si iPad, dar lucrurile se schimba.

Comisia Europeana a reusit sa convinga producatorii de telefoane Apple, Google, Lenovo, LG Electronics, Motorola Mobility, Samsung si Sony Mobile sa semneze un memorandum important. Conform documentului, toate aceste companii se obliga ca pana in 2021 sa implementeze tehnologia USB-C pentru incarcarea si transferul de date din telefoane.

Unii dintre producatori folosesc deja USB-C pentru acest lucru, insa Apple nu o face, desi permite incarcarea rapida pentru iPhone 8, iphone 8 Plus si iPhone X cu un incarcator de Mac si un cablu special. Pana in 2021 compania Apple ar trebui sa implementeze un port USB-C in iPhone si iPad, iar asta pentru ca a oferi un simplu adaptor nu mai e suficient.

Comisia Europeana vrea ca toate telefoanele sa aiba USB-C astfel incat sa poata fi incarcate cu orice fel de incarcator, si sa permita folosirea oricarui cablu pentru transfer de date. Comisia Europeana vrea un standard universal pentru toate telefoanele, astfel incat utilizatorii sa nu mai fie obligati sa cumpere accesorii separate pentru fiecare model de telefon in parte.