Huawei: Crestere Puternica in Vanzari in Romania

Huawei a inregistrat o crestere puternica in vanzari in Romania in cursul anului 2017, iar pentru 2018 estimeaza o crestere si mai insemnata pentru tara noastra.

Huawei Crestere Vanzari Romania

Huawei se bucura de un succes impresionant in Romania, compania chinezeasca anuntand ca in anul 2017 incasarile din vanzarea de telefoane, tablete si wearable-uri au crescut cu 30% fata de 2016. Cresterea este una surprinzatoare, avand in vedere ca vanzarile gobale n-au crescut cu un procent la fel de mare, insa in Romania Huawei a facut 130 de milioane de euro in 2017.

Huawei se asteapta ca 2018 sa fie si mai bun decat 2017, astfel ca estimeaza incasari mai mari cu 40% – 50% fata de anul trecut, deci s-ar putea atinge 195 – 200 de milioane de euro in Romania. Huawei sustine ca in primele luni ale anului a inregistrat vanzari faorte bune pentru propriile produse, asa ca se asteapta sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul 2018.

Huawei – crestere puternica in vanzari in Romania

Huawei ocupa pozitia a doua in Romania in baza numarului de telefoane vandute in tara, Samsung ocupand prima pozitie, in timp ce Apple ar trebui sa fie pe a treia, sau cel putin asa e situatia de ceva vreme. Huawei ar avea o cota de 20% din piata smartphone-urilor in Romania, iar cum 3.6 milioane s-ar fi vandut in 2017, vorbim despre cam 720.000 de unitati.

“Pentru acest an, ne-am bugetat o noua crestere puternica, de circa 40-50%, iar dupa performanta bu­na a primelor luni din an cred ca tinta noas­tra este reali­za­bi­la. Avem o cotă de piata in volum de circa 20%. Investim insa mai mult în marketing pe toate canalele.”

Huawei are vanzari bune in tara noastra, daca luam in calcul faptul ca nu suntem o piata premium si oamenii cauta, in principal, aici telefoanele care sunt foarte ieftine. Huawei are totusi sperante foarte mari pentru Romania, asa ca va fi interesant de vazut daca va reusi sa isi atinga obiectivul de vanzari intr-o piata in care se lupta cu Samsung, Apple avand cam jumatate din cota sa de piata.