Acasă Microsoft Microsoft: Schimbari MAJORE care Afecteaza si Windows

Microsoft: Schimbari MAJORE care Afecteaza si Windows

Microsoft a anuntat astazi o serie de schimbari majore pentru diviziile care-i dezvolta produsele, Windows urmand a trece prin modificari serioae in viitor.

Microsoft Schimbari MAJORE Afecteaza Windows

Microsoft a anuntat in cursul acestei zile cea mai importanta restructurare a companiei din ultmiul deceniu, cu plecarea multor oameni importanti din diviziile care dezvolta produsele cele mai importante. Presedintele Satya Nadella si-a anuntat angajatii astazi ca seful diviziei Windows din cadrul Microsoft, Terry Myerson, va parasi compania, iar echipele care dezvoltau hardware si software urmeaza sa fie impartite in doua divizii separate din 2018.

Microsoft a creat o divizie pentru experiente si device-uri care se va ocupa de dezvoltarea viitoarelor produse hardware ale companiei, ea urmand a fi condusa de catre Rajesh Jha, insa Panos Panay se va ocupa exclusiv de produsele fizice. Panay a fost serios implicat in dezvoltarea unor produse importante precum Xbox, HoloLens, Microsoft Surface, si multe altele, deci acum isi va putea pune amprenta asupra altor produse importante dezvoltate in viitor.

Microsoft – schimbari majore care afecteaza si Windows

Divizia care dezvolta Windows va fi condusa de catre Joe Belfiore, omul care pana acum s-a ocupat de dezvoltarea unor aplicatii software importante, precum Microsoft Edge, el fiind foarte popular in randul clientilor Microsoft. Separat de aceste schimbari, cei de la Microsoft au facut si alte modificari importante pentru echipele care dezvolta software pentru cloud, inteligent artificiala, sau cei care adminsitreaza infrastructura cloud a companiei.

“Today, I’m announcing the formation of two new engineering teams to accelerate our innovation and better serve the needs of our customers and partners long into the future.Today’s announcement enables us to step up to this opportunity and responsibility across all our Solution Areas. With change comes transition, and one transition we have been planning for is for Terry Myerson to pursue his next chapter outside Microsoft.”

In baza acesotr schimbari, unii sunt de parere ca Microsoft s-ar putea gandi in viitor sa lanseze abonamente pentru utilizarea Windows, dar si a altor produse, asa cum a facut cu Office, unde are succes foarte mare. Actualul presedinte Satya Nadella, face schimbari importante pe care nimeni nu le credea posibile acum mult timp, insa iata ca Microsoft trece printr-o reorganizare care urmeaza sa aduca mai multe incasari si profit mai mare in fiecare an.

Microsoft este una dintre cele mai mari companii de pe planeta, iar aceste schimbari vor avea un ecou important in industrie.