Apple face Angajari Masive pentru Siri

Apple a inceput sa faca angajari masive pentru a imbunatati asistentul personal Siri, compania americana dorind sa-l faca mai bun decat Google Assistant.

Apple Angajari Masive Siri

Apple a initiat in 2018 un masiv program de angajare de ingineri care vor avea rolul de a lucra la imbunatatirea asistentului personal Siri pentru cei care-l folosesc in mod constant. Apple a inceput acest proces la scurt timp dupa ce boxa HomePod a fost lansata si lumea a inceput sa se planga de faptul ca asistentul personal este cu mult sub asteptarile lor.

Apple angajeaza nu mai putin de 161 de persoane care sa lucreze la imbunatatirea Siri, cu 24% mai multe decat la finalul lunii trecut, aceasta fiind si cea mai mare cifra de pana acum. Majoritatea locurilor de munca pe care Apple le ofera sunt pentru noul sau campus, americanii facand angajari inclusiv in San Francisco, Shanghai, Cambridge si alte locatii de pe glob.

Siri este unul dintre cei mai importanti asistenti personali pentru calculatoare, telefoane mobile si tablete, iar imbunatatirea sa este foarte importanta pentru Apple. Diverse comparatii facute anul trecut au demonstrat faptul ca Siri ramane cu mult in urma Google Assistant cand vine vorba despre intelegerea comenzilor rostite de catre utilizatori, iar Apple vrea sa rezolve asta.

“According to hiring data that we track at Thinknum, the number of open positions that contain the term “Siri” has accelerated in recent weeks, with a current all-time high of 161 job listings posted today alone. This marks a jump in hiring for the keyword of 24% in just over a month. As for patterns in the job titles, the most common title is “Siri – Software Engineer”, of which there are 5 positions. With three positions, “Siri – iOS Engineer” has three replicated openings.”

Siri este criticat din toate partile din cauza faptului ca, pentru multi, este inferior Google Assistant si Amazon Alexa, asa ca va fi interesant de vazut cum va incerca Apple sa rezolve aceasta problema. Chiar daca Apple va angaja 100 de persoane care sa lucreze la imbunatatirea Siri, va trece foarte mult timp pana cand utilizatorii resimti schimbarile acestea.