Cloudflare vrea sa faca Internetul mai Sigur cu noul DNS 1.1.1.1

Cloudflare a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea unui nou serviciu de tip DNS cu IP-ul 1.1.1.1, scopul sau fiind de a face internetul mai rapid si mai sigur.

Cloudflare Internet DNS 1.1.1.1

Cloudflare a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea unui nou serviciu bazat pe noul DNS 1.1.1.1, doar serviciul in sine fiind nou, deoarece IP-ul a fost folosit de multi in diverse scopuri pana acum. Cloudflare colaboreaza cu cei de la APNIC pentru a oferi acest nou serviciu DNS pe IP-ul 1.1.1.1, promisiunea companiei fiind de a face internetul nu doar mai rapid, ci si mai sigur prin securizarea traficului de rezolvare a DNS-urilor, facute de catre utilizatori.

Cloudflare sustine ca noul sau DNS, 1.1.1.1, este cu de pana la 4 ori mai rapid decat cel al unui furnizor clasic de servicii de internet si de peste 2 ori mai rapid decat cel al Google, ba chiar mai rapid si decat cel al Cisco. Servicii de tip DNS exista de ani de zile si promit sa ofere rezolvarea mai rapida a DNS-urilor pentru a o navigare mai rapida pe internet, iar noul DNS 1.1.1.1 ar trebui sa ne permita sa navigam mai rapid si in mai multa siguranta.

Cloudflare vrea sa faca internetul mai sigur cu noul DNS 1.1.1.1

Cloudflare DNS 1.1.1.1 1

Cloudflare sustine ca va oferi securizare prin DNS-over-TLS si DNS-over-HTTPS pentru traficul facut de catre utilizatori prin serviciul sau, iar logurile ar trebui sa fie sterse in doar 24 de ore de la inregistrare. Cei de la Cloudflare sustin ca au angajat inclusiv o companie terta pentru a analiza datele din noul serviciu DNS si a certifica faptul ca nu exista acces neautorizat, sau folosire ilegala, a datelor care sunt logate pentru navigarea pe internet.

Cloudflare a anuntat ca utilizatorii trebuie sa foloseasca IP-urile 1.1.1.1 si 1.0.0.1 pentru IPv4, sau 2606:4700:4700::1111 si 2606:4700:4700::1001 pentru IPv6, ele trebuind setate manual de catre cei interesati. Acestea fiind spuse, daca sunteti interesati sa navigati mai rapid si mai usor pe internet, atunci poate ar fi o idee buna sa va folositi de noul DNS al celor de la Cloudflare, cei care au facut-o pana acum fiind destul de multumiti.