Facebook Anunta noi Reguli pentru Datele Utilizatorilor

Facebook a anuntat astazi o serie de schimbari pentru politica privind folosirea datelor utilizatorilor care sunt inregistrati in cadrul retelei de socializare.

Facebook Reguli Datele Utilizatorilor

Facebook a anuntat in cursul acestei zile o noua politica privind utilizarea datelor inregistrate de catre utilizatori in cadrul platformei de socializare pana in prezent. Comunicatul de presa de mai jos prezinta toate schimbarile pe care compania Facebook vrea sa le faca pentru politica de utilizare a datelor, totul intr-un efort de a fi mai transparenta.

Facebook simplifica explicatiile pentru procedurile de utilizare ale datelor inregistrate de la utilizatori, astfel ca, teoretic, orice persoana care le citeste ar trebui sa inteleaga cum sunt folosite datele lor. In ciuda scandalului recent, compania Facebook face eforturi sustinute pentru a-si indrepta greselile, iar asta conteaza foarte mult pentru utilizatorii retelei.

Mai jos puteti citi toate schimbarile pe care Facebook le propune pentru a explica pe intelesul tuturor cum sunt folosite datele inregistrate in cadrul retelei de socializare.

“Facem politica noastră de date mai clară, fără drepturi noi de a utiliza datele dvs. pe Facebook

Este important să le arătăm utilizatorilor în mod clar cum funcţionează produsele noastre − este unul dintre modurile în care oamenii pot lua decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la confidenţialitatea datelor lor. Aşadar, propunem actualizări ale termenilor noştri de utilizare, care includ şi angajamentul nostru faţă de toţi cei care folosesc Facebook. Explicăm serviciile pe care le oferim într-un limbaj mai uşor de înţeles. De asemenea, actualizăm politica noastră de date astfel încât să precizăm mai bine ce date colectăm şi cum sunt acestea folosite de către Facebook, Instagram, Messenger şi alte produse.

Aceste actualizări vizează clarificarea lucrurilor. Nu cerem noi drepturi de colectare, utilizare sau partajare a datelor dvs. pe Facebook. De asemenea, nu schimbăm niciuna dintre opţiunile de confidenţialitate pe care le-aţi făcut în trecut.

Iată câteva exemple legate de ceea ce veţi găsi:

  • Noi caracteristici şi instrumente: oferim informaţii despre facilităţi introduse recent. Faţă de ultima actualizare a termenilor de utilizare sau a politicii noastre de date, cu trei ani în urmă, acum puteţi cumpăra şi vinde produse pe <Marketplace>, începe un <fundraiser> pentru o cauză pe care o susţineţi, partaja videoclipuri <Live> şi <360> şi adăuga efecte creative la fotografiile dvs.
  • Experienţă personalizată: experienţa fiecăruia pe Facebook este unică şi oferim mai multe informaţii despre cum funcţionează acest lucru. Explicăm cum utilizăm datele şi de ce este necesar să personalizăm postările şi anunţurile pe care le vedeţi, precum şi Grupurile, prietenii şi Paginile pe care le sugerăm.
  • Ce împărtăşim: nu vom vinde niciodată informaţiile dvs. Avem responsabilitatea de a păstra informaţiile utilizatorilor în condiţii de siguranţă şi impunem restricţii stricte privind modul în care partenerii noştri pot folosi şi dezvălui datele. Explicăm toate circumstanţele în care împărtăşim informaţii şi transmitem mai clar angajamentele noastre faţă de oameni.
  • Publicitate: aveţi control asupra anunţurilor pe care le vedeţi şi nu împărtăşim informaţiile dvs. cu agenţii de publicitate. Politica noastră de date explică mai multe despre cum decidem ce anunţuri să vă afişăm.
  • Aceeaşi companie: Facebook face parte din aceeaşi companie cu WhatsApp şi Oculus şi explicăm cum împărtăşim serviciile, infrastructura şi informaţiile. De asemenea, facem clar faptul că Facebook este entitatea corporativă care oferă serviciile Messenger şi Instagram, care acum utilizează aceeaşi politică de date. Experienţa dvs. cu fiecare dintre aceste produse rămâne aceeaşi.
  • Informaţii despre dispozitiv: utilizatorii au cerut să vadă toate informaţiile pe care le colectăm de la dispozitivele pe care le folosesc şi dacă respectăm setările dispozitivului mobil (răspunsul scurt: da). De asemenea, am adăugat detalii despre informaţiile pe care le colectăm când sincronizaţi contactele dvs. cu unele dintre produsele noastre, inclusiv <istoria apelurilor şi SMS-urilor>, despre care oamenii au întrebat recent.
  • Politica privind comportamentul periculos: explicăm mai bine modul în care combatem abuzurile şi investigăm activitatea suspectă, inclusiv prin analizarea conţinutului distribuit de utilizatori.

Pentru următoarele şapte zile, veţi putea oferi feedback cu privire la termenii şi politica de date. Odată finalizate, vom publica aceste documente şi vă vom solicita să fiţi de acord cu ele pe Facebook, împreună cu informaţii despre opţiunile pe care le aveţi privind intimitatea dvs.”