Prima Pagina Google Maps Google Maps: Doua Functii SECRETE Descoperite

Google Maps: Doua Functii SECRETE Descoperite

Google Maps are doua functii secrete si extrem de utile descoperite in aplicatiile pentru iPhone si Android, ele urmand a ne oferi functii asteptate de mult timp.

Google Maps Functii SECRETE Descoperite

Google Maps este cel mai popular sistem de navigatie turn-by-turn pentru iPhone, Android si calculatoare, iar recent au fost descoperite doua noi functii secrete pentru utilizatori, acestea fiind foarte, foarte interesante. Prima dintre ele are legatura cu limitele de viteza, Google Maps avand intrari in cea mai recenta versiune a aplicatiei pentru Android care sugereaza faptul ca Google va afisa la un moment dat informatii privind limitele de viteza din locatiile in care circulam.

Google Maps nu are aceasta functie foarte importanta pentru soferi, desi Waze, o aplicatie detinuta tot de catre Google, are de foarte mult timp o functionalitate de acest gen disponibila, asa ca vorbim despre ceva major. Foarte multi soferi ar dori sa aiba disponibile in aplicatia Google Maps informatii privind limitele de viteza din locatiile vizitate, asa ca sunt sigur ca foarte multe persoane vor aprecia cu siguranta o asemenea implementare.

“<string name=”SPEED_LIMIT_LABEL_KPH”>km/h</string>. <string name=”SPEED_LIMIT_LABEL_MPH”>MPH</string>”

Google Maps – doua functii secrete descoperite

Google Maps harti metrou tren

Google Maps are deasemenea o alta functie foarte interesanta implementata, pentru telefoanele Android, deocamdata, utilizatorii putand vedea in aplicatie harti ale metorului si ale trenurilor. Vorbim despre o functie care este accesibila prin notificarile afisate de catre aplicatia Google Maps, o optiune pentru a dezactiva notificarile pentru afisarea acestor harti fiind disponibila in meniul de setari pentru aplicatie, asa ca utilizatorii vor avea acces rapid la ele.

Google Maps a avut aceste noi functii testate de catre compania Google in diverse versiuni beta ale aplicatiei in ultimele luni, insa abia acum ele sunt oferite pentru unele tari, asa ca deocamdata nu le veti vedea inclusiv in Romania. In ciuda acestui lucru, in Romania cei de la Google nu prea au de ce sa se chinuie cu hartile pentru metrou, doar Bucurestiul avand unul, insa pentru trenuri ele ar putea fi utile, insa nu la fel de utile precum notificarile privind limitele de viteza.

 • Lucian84

  Dava ar aduce niște funcții gen: setări pentru camion ! Tonaj, înălțime, lungime și mărfuri periculoase ar ajunge cea mai folosită aplicație de către șoferi

 • alex

  Corect Lucian84. Nu cred ca va fi posibil asa ceva sincer… ar insemna sa aduca sfarsitul ptr Tom-tom, Garmin sau ce mai exista pe piata.

 • EMP83

  Dacă vorbim strict de navigație maps este mult sub tomtom, igo, navigon sau chiar și waze. Nu vb de customizare ci strict de rutare. Google maps este strict pentru șoferi ocazionali, de geaba ar baga optiuni de camion daca calcularea rutelor nu este suficient de bine optimizata. Prin natura munci fac zilnic pana la 500km, am încercat multe softuri de navigație insa pot spune ca tomtom, igo și waze sunt cele mai bune.

 • Lucian84

  Poi tocmai asta este diferența ! Dacă ar avea implementate setări pentru camion, rutarea ar fi total diferită de cea pentru mașina mică ! De exemplu here au o aplicație pentru android și iOS, aceștia fac hărțile pentru igo și Becker ! Pentru ăștia ar fi și mai ușor, este doar implementare software, dar nu vor pentru ca astfel ar distruge GPS-urile dedicate !

 • Aurelian

  Dacă te referi la interfața navigației, ai dreptate. Dar ca și puncte de interes, adrese…etc, nici un serviciu de hărți de pe aceasta planeta nu este mai actualizat ca Google Maps.

 • EMP83

  Pai ce te face sa crezi ca dacă va introduce optiuni de camion rutarea va fi bună? Dacă la masina mica nu au o rutare bună de ce crezi ca pe camion va fi? Here este specializata numai pe asa ceva, este next level cand vine vorba de trasee.

 • EMP83

  Ai perfecta dreptate, când vi e vb de poi este imbatabila însă eu folosesc foarte rar punctele de interes, iar cu adresele nu am avut niciodată probleme cu here sau tomtom insa cu google maps am avut de mai multe ori. M-a dus la 3 km de adresă. Poate ca google maps este mai ok in România insa in Franța și-n tarile cilivizate sigur nu. Cum spuneam, este pentru curse ocazionale. Plus ca nu are radare, rutarea in functie de trafic este dezastruoasă și lista poate continua foarte mult…

 • Viorel Predatorul

  Ce se mai aude de Apple Maps? Mai e în uz? 😁

 • Aurelian

  Eu îți vorbesc despre tari civilizate. Eu am condus foarte mult, atât in Spania cât și in Portugalia, in interes personal, vacanțe, și vreau să-ți spun ca nici o harta nu este mai actualizata ca cea de la Google. Pana și cele mai mici străzi dintr-un sat uitat de lume sunt actualizate in Google Maps, pe când la ceilalți …mai au mult de munca. Eu am avut multe probleme cu Here și TomTom, multe adrese sau puncte de interes pe care nu le găseam.

 • Lucian84

  EMP83 eu folosesc google Maps in Uk și pot sa apun ca adresele sunt 99% perfecte ! Plus ca poți caută direct in motorul de Căutare google compania si îți da adresa și te direcționează direct in Maps ! In legătura cu traficul pot sa spun ca îți calculează mai multe rute in funcție de trafic, km și timp ! Spuneam ca ar fi mai buna la rutare dacă ar implementa software pentru camioane deoarece ar trebuii sa evite porțiuni de drum cu acces interzis pentru greutate, înălțime lungime si lățime ! Nu înțeleg de ce, cei de la here nu implementează funcțiile de camion in aplicația lor ! Ei au deja aceste hărți pentru camioane doar trebuie software !

 • EMP83

  Da, ce sa spun, tu știi mai bine ce ai pățit. Probabil ca în general google maps știe mai multe adrese. Pentru mine care fac câteva sute de km zilnic google maps nu este ok. Sunt mult mai multumit de tomtom go decât maps. Eu il folosesc strict pentru poi insa rutarea pana la acel poi prefer sa o fac tot cu go.

 • EMP83

  Foloseste igo sau tomtom pentru camioane. Funcționează super ok. Igo il poti folosi atât cu here cât și cu tomtom.