WhatsApp: Anunt IMPORTANT pentru iPhone si Android

WhatsApp a facut un anunt foarte important pentru iPhone si Android in cursul acestei zile, compania americana dezvaluind ceva important pentru iPhone si Android.

WhatsApp Anunt IMPORTANT iPhone Android

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, iar compania din spatele ei a facut astazi un anunt foarte important in urma numeroaselor critici la care a tot fost supusa dupa scandalul dintre Facebook si Cambridge Analytica. Unii cercetatori in securitate informatica au inceput sa spuna ca WhatsApp logheaza unele dintre datele utilizatorilor care folosesc aplicatia, desi in mod teoretic ar trebui sa existe criptare pentru conversatiile din aplicatie.

WhatsApp a fost supusa acestor critici dupa ce s-a descoperit ca datele utilizatorilor Facebook au fost colectate de catre Cambridge Analytica timp de cativa ani de zile fara ca utilizatorii sa stie, desi Facebook stia bine ce se intampla. In fata acestor acuzatii, cei de la WhatsApp se apara si sustin ca in realitate colecteaza unele date de la utilizatori, insa foarte putine si ca nu monitorizeaza legaturile dintre persoanele care poarta conversatii in platforma.

WhatsApp – anunt important pentru iPhone si Android

WhatsApp nu spune ce fel de date colecteaza despre utilizatorii iPhone si Android, asa ca nu putem decat sa presupunem ca ar fi vorba despre informatii care o ajuta sa stie ce fel de utilizatori are in platforma si cat sunt de activi. Desigur ca ar putea fi vorba si de alte informatii mult mai importante, insa in aceeasi masura si conversatiile ar putea fi accesate de catre companie, dar deocamdata dovezi care sa sustina aceste teorii n-au aparut in presa.

“WhatsApp collects very little data and every message is end-to-end encrypted. Contrary to recent comments in the media, we are not keeping track of the friends and family you have messaged. The privacy and security of our users is incredibly important to WhatsApp. Invite links are an optional feature available to group administrators to be used only with trusted individuals.”

WhatsApp sustine deasemenea ca pune foarte mare pret pe securitatea utilizatorilor din lumea intreaga si ca oamenii care acceseaza link-uri cu invitatii catre grupuri de conversatii ar trebui sa fie foarte atenti pe ce fac click. Din pacate, WhatsApp nu este cunoscuta ca o platforma pentru care securitatea utilizatorilor este foarte importanta, asa ca ramane ca fiecare utilizator sa se protejeze singur asa cum poate mai bine, indiferent de aplicatia folosita.

7 COMENTARII

 1. Andrei, exact asta este problema. Poate ai oferit niste date unei persoane, numar de telefon, buletin, poze… lucrurile stau destul de prost!

 2. Mai contează și potențialul informației. Degeaba știu ăia numărul de CNP sau telefonul lui X sau Y, dacă X sau Y este un nimeni absolut. Nu pot folosi la nimic informația.

 3. Ipotetic vorbind, și “nimeni absolut” are familie, prieteni, nevastă, amantă, secrete, viață personală, care poate fi complet dată peste cap dacă informațiile colectate de la el ar fi folosite exact în scopul distrugerii relațiilor lui. Orice om vorbește cu nevasta într-un fel, cu mă-sa într-un fel, cu amantul homosexual altfel. Ideea e că viața oricărui om “conectat” poate fi distrusă dacă are cineva acces la “comunicarea” lui cu persoanele din jur. Un astfel de om poate fi manipulat/șantajat. Orice “nimeni” poate deveni o armă sau un instrument.

  Noi suntem un neam de fraieri. Avem impresia că e departe America de noi, dar nu realizăm că suntem conduși/manipulați în masă de securiști care fac parte din securitatea mondială.

 4. Nu m-am făcut înțeles…
  Spre exemplu, dacă tu ai fi la Google sau la WhatsApp și ai avea informațiile astea despre un țăran din Maroc, unul care hrănește vaca pe tarla… Cum ai putea folosi tu informațiile astea? Ce valoare ar avea?
  Sau dacă WhatsApp știe ceva despre @creed sau @sudteamromania, sau și mai lipsit de relevanță: dacă ar avea informațiile astea despre Brs Brs, cum crezi că ar putea monetiza informațiile alea?

  Altă treabă ar fi dacă am vorbi despre persoane cu vizibilitate: președinți de companii, de stat, oameni influenți, etc.