Facebook: Anuntul MAJOR care Vizeaza TOTI Utilizatorii

Facebook a facut un anunt foarte important care vizeaza utilizatorii retelei de socializare, compania americana continuand incercarile de a rezolva problemele.

Facebook Anunt MAJOR Vizeaza TOTI Utilizatorii

Facebook continua eforturile de a deveni mai transparenta in ceea ce priveste problemele pe care le are din cauza dezvaluirilor privind datele accesate de catre Cambridge Analytica, iar aseara a facut un anunt important. Conform companiei Facebook, toti utilizatorii care au avut datele accesate in mod neautorizat de catre Cambridge Analytica vor fi notificati in legatura cu acest lucru, insa masura se va extinde cu siguranta si la ceilalti care au avut datele accesate de alte companii.

Facebook a confirmat la un moment dat ca cel putin 87 de milioane de utilizatori au avut datele accesate de catre Cambridge Analytica, insa numarul total ar putea fi mult mai mare, chiar daca nu il vom afla. Intre timp, Facebook continua eforturile de a recastiga increderea oamenilor, iar in partea superioara a News Feed-ului afiseaza un mesaj de notificare prin care le spune oamenilor sa revoce accesul aplicatiilor nefolositoare la datele lor personale.

Facebook – anuntul major care vizeaza toti utilizatorii

Facebook anunt accesare informatii cambridge analytica

Facebook le va afisa restului oamenilor, care au avut datele accesate in mod neautorizat, un link spre o pagina in care le va spune cum sunt ei afectati de ceea ce a facut Cambridge Analytica. Facebook va da vina total pe compania care s-a folosit de datele oamenilor, desi in realitate ea le-a colectat si le-a permis unor parti terte sa acceseze respectivele date pentru a le analiza, deci este intr-o foarte mare masura responsabila de ceea ce s-a intamplat.

“Finally, starting on Monday, April 9, we’ll show people a link at the top of their News Feed so they can see what apps they use — and the information they have shared with those apps. People will also be able to remove apps that they no longer want. As part of this process we will also tell people if their information may have been improperly shared with Cambridge Analytica.”

Facebook implementeaza deasemenea si alte schimbari majore pentru reteaua de socializare in ideea de a impiedica in viitor accesul neautorizat la datele stocate de catre utilizatorii sai, ceea ce fac americanii fiind foarte important. Totusi, cred ca miscarea Faceblock este in momentul de fata ceea ce ar trebui sa faca oamenii, adica sa le arate celor de la Facebook ca datele conteaza si ca protejarea lor ar trebui sa fie o prioritate, altfel oamenii vor parasi serviciul.