Face ID si Touch ID ar putea face Internetul mai Usor de Folosit

Face ID Touch ID Internet Usor Folosit

Face ID si Touch ID sunt in centrul unei noi initiative pentru a face internetul mai bun si mai usor de folosit, un nou API numit WebAuthn fiind propus pentru a simplificarea logarea in website-uri. Propunerea are la baza faptul ca Face ID si Touch ID sa fie folosite de catre utilizatori pentru a se loga in website-uri, cam asa cum se intampla acum in browserul Safari.

WebAuthn are suport in Firefox incepand de astazi, iar Google Chrome si Microsoft Edge vor implementa suport in urmatoarele luni, iar asta va simplifica viata multor persoane. Safari permite deja folosirea Touch ID si Face ID pentru completarea datelor de logare in website-uri, desi nu are suport pentru WebAuthn, Apple folosind o implementare proprie in iDevice/Mac-uri.

WebAuthn este in momentul de fata doar o simpla recomandare, insa implementarea suportului in Google Chrome ar aduce practic tehnologia la peste o treime din internet. Avand in vedere ca Firefox are deja suport pentru WebAuthn, este destul de clar ca si Google Chrome il va oferi la un moment dat, chiar daca Google nu s-ar grabi sa faca asta.

“This document was published by the Web Authentication Working Group as a Candidate Recommendation. This document is intended to become a W3C Recommendation […] For the Web Authentication specification to move to Proposed Recommendation we must show two independent, interoperable implementations of the Web Authentication API in browsers.”

Intr-o lume in care oamenii trebuie sa foloseasca parole tot mai complexe pentru a fi in sigurata, un standard precum WebAuthn ar fi extrem de util pentru foarte multe persoane. E adevarat ca pe iPhone, sau iPad, putini folosesc Firefox, Google Chrome, etc, insa pe calculatoare implementarea va fi extrem de utila pentru multe persoane, cu Mac si nu numai.