WhatsApp: Anunt Important dupa Scandalul Facebook

WhatsApp a facut un anunt foart eimportant pentru utilizatorii sai in urma scandalului privind datele accesate neautorizat in platforma Facebook.

WhatsApp Anunt Scandal Facebook

WhatsApp continua eforturile de a se distanta de Facebook si scandalul Cambridge Analytica, in urma caruia increderea in compania americana a fost serios afectata, dar pe buna dreptate, pana la urma. Acum WhatsApp incearca sa pastreze increderea utilizatorilor sai, asa ca a publicat o noua pagina in website-ul sau in care reitereaza faptul ca mesajele trimise si primite de catre utilizatori sunt criptate atunci cand pleaca din terminale, sau sunt primite.

WhatsApp face aceasta mentiune intr-o pagina in care vorbeste despre mesajele pe care utilizatorii le schimba cu diverse companii care au conturi inregistrate in cadrul platformei, tot mai multe urmand a-si contacta utilizatorii prin intermedul lor. Comunicarile dintre utilizatorii obisnuiti si companiile care au conturi pe WhatsApp trebuie sa fie securizate, altfel datele transmise vor putea fi interceptate de catre hackeri si exploatate in diverse scopuri nedorite.

WhatsApp – anunt important dupa scandalul Facebook

WhatsApp spune totusi ca unele dintre companiile care folosesc solutia de comunicare prin intermediul platformei sale pot permite mai multor angajati sa vizualizeze mesajele trimise de catre clientii contactati. Mai mult decat atat, WhatsApp sustine ca in anumite situatii, companii terte pot accesa mesajele trimise de catre clienti spre companii, asa ca este bine sa stim ca mesajele noastre ar putea fi vazute si de catre alte persoane separat de cele catre care credeam initial ca ajung informatiile noastre.

“Dorim să respectăm dreptul dvs. la intimitate. Toate mesajele și apelurile efectuate pe WhatsApp sunt securizate prin criptare integrală. n toate instanțele, WhatsApp va livra mesajele către un business criptate integral. Este important să rețineți că în momentul în care contactați un business, mai multe persoane pot vedea mesajul trimis. Pe lângă acest lucru, anumite businesss-uri care folosesc soluția oferită companiilor multinaționale/corporate pot angaja o companie terță care să intermedieze procesul de comunicare.”

WhatsApp a fost in repetate randuri criticata pentru faptul ca nu ofera criptare suficient de buna pentru mesajele care sunt transmise prin intermediul platformei sale, asa ca anunturile de acest gen au menirea de a mai linisti oamenii. Desigur ca e greu de spus in ce masura utilizatorii se vor simti mai in siguranta din moment ce pana si WhatsApp le spune ca mesajele lor pot fi citite si de catre entitati terte pe care ei nu le cunosc, dar alt mod de lucru nu exista.

3 COMENTARII