Facebook: SUTE de MILIOANE de Oameni si-au STERS Conturile

Facebook ar fi ramas fara cateva sute de milioane de utilizatori, acestia alegand sa-si stearga conturile pentru a nu mai folosi reteaua de socializare.

Facebook SUTE MILIOANE Oameni STERS Conturile

Facebook a dat recent de inteles, prin vocea presedintelui Mark Zuckerberg, ca foarte putine persoane si-au sters conturile din cadrul retelei de socializare, insa realitatea pare sa fie complet alta. Conform unor informatii adunate de catre un recent studiu, vorbim despre 9% dintre utilizatorii Facebook care si-au sters conturile din cadrul retelei de socializare dupa ce scandalul Cambridge Analytica a inceput, cifra fiind una foarte mare.

Facebook ave ala finalul anului 2018 2.1 miliarde de utilizatori inregistrati in platforma, deci stergerea a 9% dintre conturi ar reprezenta o pierdere de cam 200 de milioane de utilizatori intr-o perioada de doar o luna. Cifra nu este confirmata de catre compania Facebook, insa cu siguranta nu va veni vreodata o confirmare din partea sa pentru vreo asemenea cifra, insa daca este reala, atunci prezinta o situatie foarte dificila prin care trece reteaua de socializare.

Facebook – sute de milioane de oameni si-au sters conturile

Facebook SUTE MILIOANE Oameni STERS Conturile 1

Facebook a generat atat de multa frustrare in randul unor utilizatori incat 17% dintre ei si-au sters aplicatia din telefoanele iPhone, Android, si nu numai, iar inca 11% au sters-o si de pe alte dispozitive. Asta inseamna o posibila pierdere a catorva sute de milioane de utilizatori activi in reteaua Facebook, care inca nu si-au sters conturile, dar daca nu mai sunt acivi in reteaua de socializare, e ca si cum acele conturi nu ar mai exista, deci in final compania tot are de pierdut de pe urma disparitiei lor.

“Privacy matters to our panelists. Thirty-six percent said they are very concerned about it and another 41% saying they are somewhat concerned. Their behavior on Facebook has somewhat changed due to their privacy concerns. Seventeen percent deleted their Facebook app from their phone, 11% deleted from other devices, and 9% deleted their account altogether. These numbers might not worry Facebook too much, but there are less drastic steps users are taking that should be worrying as they directly impact Facebook’s business model.”

Facebook pierde cel mai mult atunci cand utilizatorii decid sa paraseasca reteaua de socializare pentru a nu fi monitorizati constant si a nu avea datele analizate de catre altii, ceva ce nici presedintele Mark Zuckeberg nu isi doreste. Facebook nu poate invata cat de mare este problema scandalului Cambridge Analytica decat daca lumea paraseste in numar mare reteaua de socializare, iar acest lucru pare deja sa se intample, insa momentan nu stim daca primele cifre sunt reale.