Samsung: Un nou Proces cere Despagubiri RECORD

Samsung este numita intr-un nou proces in care ii sunt cerute despagubiri record pentru incalcarea unor brevete de inventie detinute de alte companii.

Samsung Proces Despagubiri RECORD

Samsung este numita intr-un nou proces in care sunt cerute despagubiri record de la compania coreeana, dorinta petentilor fiind de a lasa coreenii fara o buna parte din profitul anual. Vorbim despre un proces care a dat Samsung din cauza sistemului de deblocare biometrica din telefoanele sale, mai exact atat cele pentru scanarea amprentelor, recunoastere faciala si scanarea irisului.

Compania care a actionat Samsung in judecata are denumirea PACid, ea cerand despagubiri de 2.8 miliarde de dolari de la coreeni pentru incalcarea brevetelor de inventie pentru cateva tehnologii. Despagubirile cerute de catre aceasta companie de la Samsung sunt de 3 ori mai mari decat rata de licentiere standard de 1 dolar per telefon, asa ca va fi un proces foarte interesant.

Samsung este actionata in judecata de catre o companie cunoscuta pentru faptul ca a cumparat o serie de brevete de inventie si are drept activitate doar actionarea in judecata a altor companii din intreaga lume. Cei de la PACid nu produc telefoane, sau tablete, asa ca singura lor sursa de venit sunt depagubirile pe care le pot castiga in baza proceselor deschise impotriva multor altor companii.

„PACid Technologies, a US data encryption company, has filed a suit against Samsung Electronics, claiming the latest Galaxy S phones have infringed its patents related to biometric solutions. In the complaint filed on April 6 with the Texas Eastern District Court, the firm alleged that Samsung’s biometric features like fingerprint or facial recognition have infringed its three patents. The suit involves all the recent Galaxy S models, including the S6, S7 and S8 and their Edge variants, and Samsung’s own biometric operating system PASS and security system KNOX.”

PACid a dat in trecut in judecata companii precum Google, Apple, sau Nintendo, iar cel putin primele doua ar putea fi vizate de procese similare, impreuna cu alti producatori de telefoane mobile. Desigur ca nimeni nu stie cat timp va trece pana cand acest lucru se va intampla, insa este foarte clar faptul ca Samsung va avea de trecut printr-un proces in urma caruia poate pierde foarte multi bani.

Articolul precedentVodafone: Ofertele pentru Telefoane din Magazinul Online
Articolul următoreMAG: Cele mai BUNE Reduceri la AirPods in Weekend
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.