Cum Raportezi la Apple Atacurile de tip Phishing

Apple raporteaza phishing

In ultimii ani utilizatorii de produse Apple au inceput sa fie in mod constant hartuiti cu mesaje prin care diversi hackeri incearca sa obtina de la ei informatii care sa-i ajute sa se logheze in Apple ID-uri. In general aceste atacuri sunt de tip phishing, adica email-uri false in care li se cere utilizatorilor sa acceseze pagini false facute de hackeri, care arata ca cele ale Apple, informatiile introduse acolo fiind folosite de hackeri pentru logare in Apple ID-uri.

Apple stie despre aceasta problema si isi avertizeaza in mod constant utilizatorii sa nu cada in plasa hackerilor, deoarece recuperarea unui Apple ID furat este foarte dificila, in special in Romania. In aceasta idee, cei de la Apple au si cateva adrese de email pe care oricine le poate folosi pentru a raporta atacurile de tip phishing si a impiedica pacalirea oamenilor.

Prima adresa este reportphishing@apple.com, iar un simplu email trimis acolo ii va alerta pe angajatii Apple ca trebuie sa fie atenti in legatura cu email-urile venite de la anumite adrese. A doua adresa de email este abuse@icloud.com, scopul sau fiind acelasi, uneori Apple contactand furnizorii serviciilor de hosting pentru a cere intreruperea serviciilor folosite pentru atacuri.

Tot ce trebuie sa faceti este sa retrimiteti un email suspicios catre respectivele adrese, iar de acolo cei de la Apple vor incerca sa se asigure ca persoanele care incearca sa ne faca rau vor fi oprite.