WhatsApp: Primele PROBLEME Generate de Facebook

WhatsApp are primele probleme din cauza companiei Facebook, acestea afectand atat imaginea companiei americane, cat si serviciile pe care le ofera pentru utilizatori.

WhatsApp PROBLEME Generate Facebook

WhatsApp este o platforma de mesagerie detinuta de catre compania Facebook, iar asta pare sa fie o problema foarte mare, cel putin cand vine vorba despre una dintre cele mai importante tari de pe planeta. Conform unor informatii aparute astazi, Franta se teme ca mesajele trimise de catre ministrii sai prin WhatsApp si Telegram ar putea fi interceptate de catre Rusia si SUA, asa ca le va cere acestora sa foloseasca un viitor sistem proprietar.

WhatsApp ar trebui in mod teoretic sa cripteze mesajele oamenilo atat la trimitere de la utilizator, cat si la trimitere din serverele companiei, insa francezii nu mai au incredere in serviciile oferite de catre Facebook. Totul are la baza faptul scandalul Cambridge Analytica in urma caruia compania Facebook a iesit serios sifonata, WhatsApp fiind afectata de efectul accesarii neautorizate a datelor utilizatorilor de catre cei de la Cambridge Analytica.

WhatsApp – efectul Facebook aduce primele probleme

WhatsApp nu mai beneficiaza de increderea francezilor, iar Telegram se afla in aceeasi situatie, desi recent aplicatia de mesagerie a fost interzisa in Rusia dupa ce s-a refuzat oferirea cheilor de decriptare a mesajelor catre autoritati. Marea problema a WhatsApp si Telegram sta in aceste chei pentru decriptare, Facebook sustinand ca nu are asa ceva, desi realitatea pare sa fie alta, Telegram confirmand in mod public faptul ca nu face criptare totala.

“None of the world’s major encrypted messaging apps, including Facebook’s WhatsApp and Telegram – a favorite of President Emmanuel Macron – are based in France, raising the risk of data breaches at servers outside the country. About 20 officials and top civil servants are testing the new app which a state-employed developer has designed, with the aim that its use will become mandatory for the whole government by the summer.”

WhatsApp si Telegram sunt vulnerabile in fata autoritatilor deoarece daca au aceste chei de decriptare a mesajelor, ele pot fi obligate de instante sa decripteze mesaje si sa furnizeze informatii catre autoritati in diverse anchete. iMessage nu se afla in aceasta situatie, asa ca Franta le-ar putea cere ministrilor sai sa renunte la WhatsApp si Telegram pentru serviciul celor de la Apple, aceasta fiind o lovitura foarte dura pentru cei de la Facebook, dar asta nu-i va convinge sa ofere criptare totala.