Google Chrome 66 LANSAT, iata NOUTATILE pe Windows si Mac

Google Chrome 66 a fost lansat pe Windows si Macastazi de catre compania Google, iata ce noutati aduce pentru calculatoarele utilizatorilor din lumea intreaga.

Google Chrome 66 NOUTATI Windows Mac

Google Chrome 66 a fost lansat astazi de catre compania Google pentru utilizatorii Windows si Mac din lumea intreaga, noua versiune a browserului aducand cateva schimbari importante pentru utilizatori. Prima noutate foarte importanta adusa de catre versiunea 66 a Google Chrome este blocare automata a redarii clipurilor video cu sunet in website-uri, acesta fiind cel mai enervant lucru de pe internet, in special cand nici macar nu-l gasesti ruland in pagina.

Google Chrome 66 continua sa rezolve aceasta problema dupa ce versiunea 64 a adus optiuni pentru blocarea completa a redarii sunetelor pentru clipuri video in anumite website-uri de pe web. Google Chrome 66 blocheaza redarea automata a clipurilor video pe toate website-urile, exceptie facand situatiile in care am mai redat clipuri video pe acel website, sau il avem adaugat la favorite, deci experienta de navigare pe internet ar trebui sa fie mult mai buna.

Google Chrome 66 a fost lansat, iata noutatile pe Windows si Mac

Google Chrome 66 aduce deasemenea o noua functie care permite exportarea parolelor stocate pentru logare in diverse website-uri, astfel ca le vom putea transfera mai usor oriunde altundeva dorim. Parolele sunt salvate de catre Google Chrome 66 in format .csv pentru utilizatori, astfel ca le veti putea vedea pentru a le reintroduce din nou in alte calculatoare, sau telefoane, insa pentru a le exporta trebuie sa stiti parola de administrator a calculatorului.

Google Chrome 66 elimina deasemenea suportul de securitate pentru certificatele https ale Symantec, utilizatorii urmand a fi avertizati in momentul in care viziteaza un website cu un asemenea certificat. Google Chrome 66 implementeaza deasemenea noi patch-uri pentru vulnerabilitatile Spectre, si are o functie numita Site Isolation, care tine fiecare website intr-un proces separat din motive de securitate, astfel ca eventualele vulnerabilitati vor fi exploatate mult mai greu.

Google Chrome 66 poate fi instalat chiar in acest moment din meniul About al browserului, atat de pe Windows, cat si de pe Mac.