Samsung a Dominat Apple in Vanzarile de Telefoane in T1 2018

Samsung a dominat Apple in vanzarile de telefoane in primele trei luni ale anului 2018, compania coreeana reusind sa uimeasca lumea intreaga cu performantele sale.

Samsung Dominat Apple Vanzarile Telefoane T1 2018

Samsung, asa cum era de asteptat, a dominat compania Apple in vanzarile de telefoane in primele trei luni ale anului 2018, coreenii reusind sa revina in topul producatorilor de telefoane dupa ce in T4 2017 au pierdut acest loc in fata Apple. Pentru T1 2018 vorbim deocamdata doar despre performantele din SUA, unde Samsung a fost responsabila pentru 39% dintre activarile de telefoane noi, in timp ce Apple a adunat doar 31% dintre activari.

Samsung a generat cu aproximativ 20% mai multe activari de telefoane noi in SUA in comparatie cu Apple in T1 2018, diferenta fiind normala, mai ales ca Samsung Galaxy S9 a fost lansat in aceasta primavara. Cam asa se intampla in fiecare an in aceasta perioada, cei de la Samsung intrecand compania Apple dupa ce in perioada sarbatorilor de iarna pierd primul loc in vanzarile de telefoane, deci lucrurile incep sa revina la normal, asa cum era de asteptat.

Samsung a dominat Apple in vanzarile de telefoane in T1 2018

Apple vanzari Telefoane Samsung loialitate

Apple are totusi de castigat pe alta parte, deoarece loialitatea consumatorilor este mult mai mare decat in cazul Samsung, ea ajungand in T1 2018 la 90%, cea mai mare din ultimul an pentru cei din Cupertino. In cazul Samsung loialitatea se ridica undeva pe la 72%, deci cu mult in urma celor de la Apple, asa ca inca mai exista multe de recuperat pentru coreeni in ceea ce priveste experienta de folosire oferita pentru telefoanele vandute clientilor.

Apple si Samsung se urmaresc mereu pe piata telefoanelor mobile, iar in ultimul an cei din Cupertino au reusit sa ramana la cam aceeasi distanta fata de competitori, daca vorbim despre vanzarile anuale. Pentru acest studiu facut in SUA au fost analizate 500 de activari de smartphone-uri, de aici extrapolandu-se cifrele pentru milioanele de unitati vandute in tara in primele trei luni ale anului 2018, asa ca ramane de vazut ce alte estimari vor veni in legatura cu vanzarile din SUA.

4 COMENTARII

  1. Se cam satura lumea de prostii…sau desteptat majoritatea prostilor care cumparau iphoane…sal vedeti pe srb maniacu cand o sa renunte la apple..isi schimba si religia

  2. si eu sunt fan apple si le folosesc produsele de ani de zile si sincer m am plictist sa cumpar acelasi kkt la 1000€ an de an. astept cu mare interes note 9. incep sa ma simt pacalit de apple iar acest esec de iphone x a umplut paharul. cand vad ecranul de pe note 8 sau s9+ imi e rusine cu 8 plus full HD in 2018