Facebook Dezvolta Procesoare pentru Produse Electronice

Facebook intentioneaza sa dezvolte procesoare pentru viitoare produse electronice, compania americana fiind deja in proces de angajare al inginerilor.

Facebook Procesoare Produse Electronice

Facebook surprinde pe toata lumea astazi, dar intr-un mod pozitiv, deoarece in ciuda intregului scandal privind Cambridge Analytica, americanii vor sa produca procesoare pentru viitoare produse electronice. In ciuda faptului ca nu a creat vreodata un produs electronic, Facebook vrea sa faca procesoare pentru produse pe care le va lansa in viitor, dar si pentru serverele care vor fi folosite pentru a sustine infrastructura retelei de socializare.

Facebook a inceput deja angajarile pentru inginerii care urmeaza sa produca aceste procesoare pentru viitoarele produse electronice, asa ca intentiile sunt ferme. Vazand ca Apple, Samsung, sau Huawei pot deveni independente prin crearea propriilor procesoare pentru produse, cei de la Facebook vor sa aiba parte de o independenta si mai mare, dar si de mai mult control asupra produselor.

Facebook dezvolta procesoare pentru produse electronice

Facebook are nevoie de procesoare proprii si pentru ca are nevoie de multa putere de procesare pentru sistemele de inteligenta artificiala pe care le are, iar aici vrea sa aiba control total. Facebook foloseste in momentul de fata procesaore si placi video de la Nvidia si Intel pentru serverele care sustin sistemul de inteligenta artificiala, insa pe masura ce necesitatea de putere de procesare creste, compania vrea sa aiba solutii proprii.

“The postings didn’t make it clear what kind of use Facebook wants to put the chips to other than the broad umbrella of artificial intelligence. A job listing references “expertise to build custom solutions targeted at multiple verticals including AI/ML,” indicating that the chip work could focus on a processor for artificial intelligence tasks.”

Facebook vrea deasemenea sa lanseze in viitor si o boxa inteligenta, casti pentru realitate virtuala si alte produse bazate pe reteaua sa de socializare, deci are nevoie de procesoare pentru ele. Cat va dura pana cand Facebook va putea folosi intr-un produs real un procesor propriu nu se stie, insa investitiile vor trebui sa fie enorme pentru ca planul companiei sa aiba succes.