macOS 10.14: Noua Functie la care Nimeni nu se Astepta

macOS 10.14 vine cu o functie pe care absolut nimeni nu o astepta de la compania Apple, implementarea sa vine ca o surpriza foarte interesanta pentru toata lumea.

macOS 10.14 dark mode

macOS 10.14 va fi lansat impreuna cu iOS 12 in versiune beta pe 4 iunie de catre compania Apple, iar astazi a fost dezvaluita o schimbare pe care fanii o asteapta de cativa ani. Mai exact, se pare ca Apple va implementa intr-un final un Dark Mode pentru macOS 10.14 si mac-urile sale, codul sursa al Webkit confirmand implementarea sistemului.

macOS 10.14 are in codul sursa al Webkit implementat cod care sa afiseze continutul unei pagini in asa fel incat daca tema dark mode este activa, ea sa nu afecteze modul de afisare. Stim deja din iOS ca implementarea unui Dark Mode nu este chiar atat de simpla, multe modificari fiind necesare pentru ca totul sa fie afisat corect pe ecranele dispozitivelor.

macOS 10.14 nu va fi prima versiune a sistemului de operare care ofera un Dark Mode pentru utilizatori, insa va fi prima care va avea optiunea activata in mod standard. Pana acum dezvoltatorii trebuiau sa activeze optiunea pentru aplicatiile pe care le lansau in Mac AppStore, insa Apple vrea sa ofere totul in mod nativ pentru utilizatorii din lumea intreaga.

macOS 10.14 dark mode webkit

Diverse concepte ne-au aratat pana acum modul in care sistemul de operare macOS ar putea avea un Dark Mode oferit pentru utilizatori, insa totul pare sa vina oficial. De aici putem extrapola ideea ca iOS 12 va avea deasemenea un Dark Mode implementat de catre compania Apple, insa e foarte greu de spus daca asta se va intampla, desi ar trebui sa aflam la un moment dat.