Primul Telefon Android care va COPIA Face ID din iPhone X

Primul telefon Android care va copia Face ID din iPhone X a fost anuntat astazi, el venind de la un producator din partea caruia nu existau multe asteptari.

Telefon Android COPIA Face ID iPhone X

Primul telefon Android care va copia Face ID din iPhone X este in momentul de fata in proces de dezvoltare si urmeaza sa fie lansat cel mai probabil cand iPhone 9 si iPhone 11 isi vor face aparitia pe piata. Acel avans de 2 ani pe care analistii spuneau ca Apple il are in fata competitorilor Android multumita Face ID pare sa se fi “topit”, iar asta multumita colaborarii dintre Qualcomm, Himax Technologies si Truly Opto-electronics din ultimul an.

Aceste trei companii au reusit sa copieze camera TrueDepth pe care compania Apple a creat-o pentru telefoanele sale iPhone X, ea putand fi implementata in telefoanele Android doar impreuna cu un chip Qualcomm Snapdragon 845. Pentru ca exista aceasta restrictie privind procesorul compatibil cu aceasta camera 3D, Xiaomi e singurul producator interesat sa o fooseasca, deocamdata, iar Xiaomi Mi 7 pare sa fie telefonul care o va include.

Primul telefon Android care va copia Face ID din iPhone X

Xiaomi Mi 7 urmeaza sa fie lansat in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului 2018, compania Xiaomi incercand sa finalizeze detaliile design-ului si tehnologiilor care vor fi folosite pentru noua camera. Xiaomi ar urma sa le-o ia inainte competitorilor de la Huawei si Samsung, acestia din urma preferand sa-si dezvolte solutiile proprii pentru a concura cu iPhone X, decizia avand la baza si faptul ca niciunul nu foloseste in exclusivitate Snapdragon 845.

“The world’s first Android-based smartphone with 3D facial recognition technology is unlikely to hit the market until the third quarter of 2018. While the 3D sensing module jointly developed by Qualcomm, Himax Technologies and Truly Opto-electronics is believed to be the most mature 3D sensing solution currently available in the market. Xiaomi originally planned to launch a high-end model, generally believed to be the Xiaomi Mi 7, that will be powered by a Snapdragon 845 chip packed with a 3D sensing in the first half of 2018.”

Xiaomi Mi 7 va avea cel mai probabil o copie fidela a Face ID, iar asta pentru ca Xiaomi a copiat cam tot ceea ce a facut Apple in ultimii ani, deci atat interfata, cat si functionalitatea Face ID ar trebui sa fie reproduse foarte fidel. Interesant de retinut de aici este ca Xiaomi urmeaza sa lanseze o copie adevarata a Face ID la doar un an dupa implementarea in iPhone X si nu la 2 ani, asa cum au spus atat de multi analisti pana acum.