iPhone 11: Noutatile Procesorului din Noul Chip A12

iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 au dezvaluite astazi schimbarile majore pe care compania Apple intentioneaza sa le implementeze pentru noul procesor din viitorul chip A12.

iPhone 11 Noutati Procesor Chip A12

iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 vor avea un nou chip A12 dezvoltat de catre compania Apple, americanii continuand procesul de imbunatatire al procesoarelor cu o serie de schimbari importante. Acestea au fost sugerate de catre cei de la TSMC prin anuntarea faptului ca vor produce noi chip-uri folosind un proces de fabricatie de 7nm, acestea aducand performante mai bune, dar si o eficienta energetica substantial crescuta pentru iPhone 11.

iPhone 11 urmeaza sa aiba performante cu pana la 20% mai bune cu noul chip A12 in comparatie cu cel A11, deci vorbim despre atingerea unor scoruri de 12.000 de puncte in testele Geekbench. Apple ne-a obisnuit anual cum imbunatatiri semnificative pentru procesoarele care sunt implementate in telefoane si tablete, iar in cazul iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 vorbim despre un nou salt substantial, dar nu la fel de mare precum cel de la A10 la A11.

iPhone 11 – noutatile procesorului din noul chip A12

iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 vor avea deasemenea o eficienta energetica mai buna cu pana la 40% in comparatie cu cea a chip-ului A11 din iPhone X, sau iPhone 8, dar nu trebuie sa ne bucuram prea mult. Chiar daca noul procesor din chip-ul A12 pentru iPhone 11 va consuma mai putina energie in timpul functionarii, sunt destul de sigur ca Apple va gasi noi metode de a consuma cu diverse componente, sau functii noi pentru iOS 12.

“Compared to its 10nm FinFET process, TSMC’s 7nm FinFET features 1.6X logic density, ~20% speed improvement, and ~40% power reduction.”

iPhone 11 nu poate avea performante exceptionale daca Apple nu va implementa macar inca 1 GB RAM pentru folosirea aplicatiilor, altfel telefonul va fi un esec in performante, asa cum se intampla si cu iPhone X. Acestea fiind spuse, iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 vor fi lansate in aceasta toamna de catre companai Apple, insa noul chip A12 va intra in productiemult mai devreme de atat, iar intre timp vom afla mai clar cat de mari vor fi schimbarile pregatite de catre Apple.