Vanzarile iPhone X scad, iPhone 8 este tot mai Cautat

Vanzarile iPhone X continua sa scada, insa iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt tot mai cautate de catre fanii companiei Apple din lumea intreaga in ultimele luni.

Vanzarile iPhone X scad iPhone 8 Cautat

Vanzarile iPhone X continua sa scada in vanzarile trimestriale de telefoane iPhone ale companiei Apple, dupa ca se estimase in T4 2017 ca inregistrase aproximativ o treime din totalul vanzarilor celor de la Apple. In T1 2018 situatia este diferita, iar iPhone X ar fi inregistrat doar 16% din vanzarile totale de telefoane iPhone, in timp ce seria iPhone 8 ar fi insumat nu mai putin de 44%, o crestere substantiala fata de ceea ce se intampla in toamna.

iPhone 8 ar fi insumat 23% din vanzarile totale de telefoane iPhone in T1 2018, in timp ce iPhone 8 Plus ar fi insumat 21% din vanzari, modelul cu ecran de 5.5 inch fiind foarte cautat de catre clientii Apple. Interesant este faptul ca iPhone 8 si iPhone 8 Plus au vanzari aproape egale, procentele fiind mult mai apropiate decat cele inregistrate anul trecut pentru seria iPhone 7 vanduta de catre compania Apple in aceleasi prime trei luni ale 2017.

Vanzarile iPhone X scad, iPhone 8 este tot mai Cautat

iPhone X vanzari scadere iPhone 8 T1 2018

iPhone X si seria iPhone 8 insumeaza 60% din vanzarile totale de telefoane iPhone in T1 2017, asta in timp ce seria iPhone 7 reuseste sa adune inca aproximativ 19% din vanzarile ramase. restul de 21% este impartit intre seria iPhone 6S si iPhone SE, cel din urma fiind aproape la fel de popular precum telefonul iPhone 6S, in timp ce iPhone 6S Plus inregistreaza cele mai mici vanzari dintre toate modelele comercializate de catre Apple.

“iPhone X saw its share fall to 16%, down from 20% in the December 2017 quarter. iPhone 8 and 8 Plus share improved relative to the December 2017 quarter, combining at 44% of sales, compared to 41% in the last quarter.”

Vanzarile slabe ale iPhone X vor afecta atat profitul, cat si incasarile companiei Apple, pretul mediu de vanzare al iPhone urmand a scadea susbtantial in comparatie cu cel inregistrat in T4 2017. In ciuda acestui lucru, se va inregistra cu siguranta o crestere pentru pretul mediu de vanzare al iPhone in comparatie cu T1 2017, dar vor exista cu siguranta foarte multe exprimari de dezamagire cu privire la performantele celor din Cupertino in aceasta perioada.

10 COMENTARII

  1. Eu zic ca nu e de la breton. Prețul este de vina. Depășirea pragului de 1000€ la un telefon nu tocmai premium este prea mult

  2. Samsung ca să nu se lase , pun și ei preț mare pe seria galaxy S , doar ca la Samsung se vede ca nu e premium. iPhone x are o tenta de premium dar nu e. Și de ce ar fi premium ? In afara de faceid nu are nimic wow.

  3. Și nici faceid nu funcționează 100%. Apoi mi se blochează când vreau să rotesc o poza. Apar tot mai des mesaje de eroare

  4. Și chestia este ca nu spun asta doar din experiența mea. Am încă 3 prieteni care îl au și tot aceleași simptome descriu.

  5. Dacă o să continue Apple cu prețuri tot mai mari de la an la an fără să adauge nimic interesant , o să devine iPhone-ul neinteresant și o sal cumpere tot mai putina lume