Windows 10: SURPRIZA URIASA Ascunsa de Microsoft

Windows 10 are in cea mai recenta versiune a sistemului de operare o surpriza uriasa ascunsa de catre Microsoft, ea fiind descoperita impreuna cu planurile viitoare ale companiei.

Windows 10 SURPRIZA URIASA Ascunsa Microsoft

Windows 10 are in cea mai recenta versiune a sistemului de operare descoperita o surpriza uriasa pe care compania Microsoft incearca sa o ascunda de presa din intreaga lume, ea dezvaluind ceva ce toata lumea credea ca nu va mai veni. Mai exact, in recentul build 17650 al Windows 10 au fost descoperite API-uri care sugereaza faptul ca Microsoft intereseaza sa lanseze un nou telefon mobil, adica acel Surface Phone pe care foarte multi il asteapta de ceva ani.

Windows 10 are implementate de catre compania Microsoft o serie de API-uri care descriu posibilitatea de a utiliza diverse functii de telefonie mobila cu sistemul de operare, ele fiind separate de cele existente pentru tabletele Surface. Stim deja ca tabletele Surface permit conectarea la retelele 4G LTE pentru navigare pe internet prin Windows 10, insa ceea ce s-a descoperit acum descrie si apelarea de numere de telefon, acceptarea de apeluri telefonice, etc.

Windows 10 –  surpriza uriasa ascunsa de Microsoft

Windows 10 are deasemenea suport pentru conectarea de casti Bluetooth in vederea acceptarii de apeluri telefonice, deci indiciile sunt foarte clare cel putin cu privire la testarea unui Surface Phone cu acest sistem de operare. De ani de zile se zvoneste ca Microsoft ar urma sa lanseze un Surface Phone pentru utilizatori, pentru a completa linia de produse Surface, iar Windows 10 confirma posibilitatea ca un telefon cu acest sistem de operare sa apara.

“The latest Windows 10 Insider Preview has given new fuel for the speculative fire: it has a set of new APIs for cellular phones. Windows has had integrated support for cell modems since Windows 8, but this has been restricted to supporting data connections. Telephony—dialing numbers, placing calls—has always required either Windows Phone or Windows 10 Mobile, which has made the full Windows 10 unsuitable for a phone.”

Windows 10 are testate aceste functii pentru viitoarea mare actualizare Redstone 5, care va fi lansata de catre compania Microsoft abia dupa ce Spring Creators Update va ajunge la calculatoarele noastre, in aprilie. Asta inseamna ca Microsoft ar putea anunta Surface Phone undeva prin toamna acestui an, cand este asteptata si urmatoarea actualizare majora pentru Windows 10, deci pana atunci vor maia aparea cu siguranta si foarte multe speculatii in legatura cu telefonul ce ar putea fi vandut de catre Microsoft incepand cu 2018.