iPhone: Vanzari in Crestere Estimate de Analisti

iPhone are vanzari in crestere estimate de catre analisti, acestia fiind de parere ca Apple a avut un inceput de an extrem de bun, in ciuda problemelor cu iPhone X.

iPhone Vanzari Crestere Estimate Analisti

iPhone ar fi avut un T2 2018 surprinzator de bun, daca este sa ne luam dupa estimarile analistilor privind vanzarile inregistrate de catre telefoanele companiei Apple pana pe 31 martie. Conform unui studiu facut printre analistii americani, media estimarilor acestora sugereaza o crestere de 2% a vanzarilor de telefoane iPhone in T1 2018, in ciuda vanzarilor dezamagitoare ale iPhone X.

Inclusiv incasarile companiei Apple pentru T2 2018 ar fi crescut cu 13% multumita iPhone X si a pretului sau foarte mare, o crestere si mai mare fiind deja inregistrata in T4 2017 multumita aceluiasi telefon. In ciuda faptului ca vanzarile de telefoane iPhone ar fi crescut in T1 2018 comparativ cu T1 2017, analistii se asteptau la o crestere si mai mare de la telefoanele Apple.

iPhone: Vanzari in Crestere Estimate de Analisti

Totul vine de pe urma faptului ca acesta este primul trimestru fiscal complet in care iPhone X este vandut de catre compania Apple, insa vanzarile sale au scazut substantial fata de T4 2017. Totusi, pretul sau mare a ajutat la o crestere a pretului mediu de vanzare al telefoanelor iPhone, incasarile Apple fiind substantial mai mari multumita acestui lucru.

“The new, lower-cost iPhone will use an LCD display that’s about half the cost of the OLED screen in the iPhone X. It’s also likely to use an aluminum casing versus stainless steel. That could bring the price close to $700, a level that’s proven successful for many years. In addition, Apple will launch a giant iPhone with a 6.5-inch screen and an update to the current iPhone X size, people familiar with the matter told Bloomberg News earlier this year.”

Pentru T2 2018 analistii estimeaza o scadere de 5% a vanzarilor de telefoane iPhone, in timp ce incasarile Apple ar trebui sa creasca cu aproximativ 18% multumita pretului iPhone X. In final, analistii anunta iar ca telefoanele din toamna vor genera incasari uriase, colosale, record, par peste 1 an se vor plange iar ca tot ceea ce asteptau nu s-a indeplinit, asa cum se intampla si acum.

Apple va anunta rezultatele financiare pentru T1 2018 maine noapte.