Google Chrome: NOI Functii pe Telefoane si Calculatoare

Google Chrome are dezvaluite noi functii foarte importante pentru telefoane si calculatoare, acestea urmand a oferi noi experiente de utilizare a internetului.

Google Chrome NOI Functii Telefoane Calculatoare

Google Chrome are in momentul de fata in proces de dezvoltare versiunea 67, aceasta fiind disponibila in format beta pentru cei interesati, iar ea aduce o serie de functii foarte interesante pentru telefoane si calculatoare. Google Chrome are printre noutati o functie foarte importanta care va permite folosirea de aplicatii web pentru realitate virtuala/augmentata, cei de la Google implementand API-ul WebXR ca inlocuitor pentru cel WebAR din versiunile anterioare.

Google Chrome va avea, multumita acestui nou API WebXR, posibilitatea de a accesa informatii furnizate de catre diversi senzori ai telefoanelor si calculatoarelor, precum giroscopul, accelerometrul, GPS-ul, senzorii de proximitate, etc. Mai mult decat atat, combinand aceste informatii cu date de la camera, Google Chrome poate permite folosirea de aplicatii pentru realitate virtuala si realitate augmentata pe o gama mult mai variata de dispozitive electronice in viitorul nu foarte indepartat.

Google Chrome: NOI Functii pe Telefoane si Calculatoare

Google Chrome va avea deasemenea implementat un nou API pentru a imbunatati criptarea datelor pe care le transmitem catre diverse aplicatii web, acestea oferind mai multa siguranta pentru cei care se logheaza in ele. Aceasta schimbare este extrem de importanta pentru cei de la Google, deoarece asa Google Chrome va oferi posibilitatea de a utiliza atat serviciile companiei, cat si serviciile altor companii intr-o siguranta mult mai mare, fara ca datele sa poata fi preluate de hackeri.

“A mostly developer-focused release, it allows testing of the new WebXR Device API. It provides access to input and output capabilities for AR/VR with use cases including immersive 360° videos, data visualization, and home shopping. Supporting mobile devices, mobile headsets, and desktop rigs, it allows for uniform apps across Google Daydream, Samsung Gear VR, Oculus Rift, HTC Vive, and Windows Mixed Reality Headsets.”

Google Chrome in versiunea 67 va aduce si alte imbunatatiri pentru performantele generale ale calculatoarelor si telefoanelor, plus rezolvarea unei varietati de probleme pe care utilizatorii browserului le-au raportat de-a lungul timpului. Acestea fiind spuse, de versiunea 67 a Google Chrome vor beneficia cel mai mult cei care folosesc actualele casti pentru realitate virtuala si realitate augmentata, compania Google simplificand posibilitatea de a oferi noi experiente pentru aceste produse direct prin intermediul internetului, si nu prin software complex dedicat lor.