iPhone X: Tinta unui nou Proces Imptriva Apple

iPhone X este tinta unui noi proces deschise impotriva companiei Apple din cauza tehnologiilor "imprumutate" de catre americani pentru telefoanele sale.

iPhone X Tinta Proces Apple

iPhone X este iarasi tinta unui nou proces deschis imporiva companiei Apple, cei din Cupertino urmand a avea de dovedit in instanta ca tehnologiile folosite in telefon sunt proprii, sau licentiate. Corephotonics este compania care a actionat Apple in judecata de aceasta data, ea sustinand ca tehnologiile folosite in camera iPhone X si functia Do Not Disturb While Driving sunt copiate de Apple.

Corephotonics a actionat Apple in judecata si anul trecut din cauza camerei duale din iPhone 7 Plus, iar acum se pare ca a extins acest proces si la iPhone X, asa cum este normal. Compania Corephotonics este fondata de doi israelieni, iar ei sustin ca tehnologia folosita de catre compania Apple pentru camera duala din telefoanele sale, este de fapt dezvoltata de ei.

Apple s-a intalnit cu cei de la Corephotonics in anul 2012 pentru a discuta despre tehnologiile dezvoltate de catre companie, echipe ale americanilor analizand camerele dezvoltate de israelieni. Desi in 2014 Apple a discutat despre posibila licentiere a tehnologiilor companiei Corephotonics, in final nu s-a ajuns la o intelegere, desi Apple a testat prototipuri de camere duale.

Practic, Apple a analizat tehnologia celor de la Corephotonics cu pana la o luna inainte de a lansa iPhone 7 Plus cu o camera duala, si a refuzat sa licentieze tehnologiile companiei, iar acum i se cere sa plateasca pentru ce a “imprumutat”. Acum va fi interesant de vazut cum va apara compania Apple decizia de a prelua tehnologiile altora fara a le licenti