WhatsApp: Anuntul la care NIMENI nu se Astepta

WhatsApp are parte de un anunt la care absolut nimeni nu se astepta, el venind din senin in cursul noptii trecute, cu un impact major asupra aplicatiei.

WhatsApp Anunt NIMENI Astepta

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, are parte de o schimbare uriasa la inceputul acestei luni, un anunt extrem de important fiind facut noaptea trecuta in legatura cu serviciul celor de la Facebook. Mai exact, co-fondatorul WhatsApp, Jan Koum, a anuntat ca va parasi compania, fara a oferi explicatii oficiale privind decizia sa, insa se pare ca el nu ar fi de acord cu ideile Facebook de a prelua datele utilizatorilor aplicatiei de mesagerie.

WhatsApp este un serviciul extrem de popular si de apreciat, insa in ciuda acestui lucru, se pare ca Facebook vrea sa il strice cu orice pret, insa co-fondatorul platforme nu vrea sa ia parte la acest proces. Plecand de la WhatsApp, Jan Koum intentioneaza sa se concentreze mai intens pe colectionarea de masini Porche rare, iar din moment ce este miliardar, va avea cu siguranta tot ce ii trebuie pentru a nu isi mai “bate capul” cu ceea ce face Facebook din creatia sa.

WhatsApp: Anuntul la care NIMENI nu se Astepta

WhatsApp a fost creata ca o aplicatie care sa protejeze datele utilizatorilor, platforma avand criptare pentru toate mesajele, insa cei de la Facebook vor sa se foloseasca de acele date si vor sa reduca intr-o buna masura sistemul de criptare. Facebook incearca de ceva vreme sa obtina acces la numerele de telefon ale utilizatorilor WhatsApp, insa cei din companie nu vor sa ofere aceasta informatie pentru crearea unui profil de utilizator care sa poata fi folosit si cu Facebook.

“The billionaire chief executive of WhatsApp, Jan Koum, is planning to leave the company after clashing with its parent, Facebook, over the popular messaging service’s strategy and Facebook’s attempts to use its personal data and weaken its encryption, according to people familiar with internal discussions. Other WhatsApp employees are demoralized and plan to to leave in November.”

WhatsApp nu va ramane doar fara ultimul dintre co-fondatorii care mai lucrau acolo, ci si fara unii dintre inginerii care au lucrat la crearea platformei, multi fiind demoralizati si planuind sa plece in cursul lunii noiembrie. WhatsApp a fost cumparata de catre Facebook acum aproximativ 4 ani cu suma de 19 miliarde de dolari, iar acum se pare ca va ramane fara persoanele cele mai importante care au contribuit la constructia platformei, totul din lacomie.