iOS 11.4 face iPhone aproape IMPOSIBIL de Spart

iOS 11.4 vine cu o schimbare majora pentru securitatea iPhone, iPad si iPod Touch care va face produsele Apple aproape imposibil de spart de catre oricine.

iOS 11.4 iPhone IMPOSIBIL Spart

iOS 11.4 este testat in momentul de fata in versiune beta de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar o schimbare foarte interesanta urmeaza sa faca toate iDevice-urile aproape imposibil de spart. Conform unui document al companiei Apple, iOS 11.4 urmeaza sa includa o functie numita USB Restricted Mode, aceasta dezactivand portul Lightning si conectivitatea USB a iPhone, iPad, sau iPod Touch dupa o saptamana de inactivitate.

iOS 11.4 implementeaza aceasta masura de securitate pentru a bloca dispozitive precum GrayBox, cele pe care autoritatile le folosesc pentru a sparge codul de acces al oricarui iPhone, iPad si iPod Touch in cateva minute, sau ore. iOS 11.4 dezactiveaza portul Lightning pentru transferul de date si limiteaza incarcarea daca iDevice-urile n-au mai fost deblocate, sau conectate la un calculator cunoscut, intr-o perioada de 7 zile consecutive.

iOS 11.4 face iPhone aproape IMPOSIBIL de Spart

iOS 11.4 limiteaza practic la doar 7 zile posibilitatea autoritatilor de a obtine acces la datele din iDevice-urile care le intra in custodie, iar uneori ea se poate dovedi a fi insuficienta pentru a recupera date importante. iOS 11.4 se va dovedi a fi o noua mare bataie de cap pentru autoritati, iar asta desi GrayBox-urile nu vor fi blocate complet, ele vor avea functionalitatea limitata in timp, iar in curand cred ca Apple va gasi si o metoda de a le bloca in totalitate, desi teoretic asta ar trebui sa fie valabil si acum.

“At this point, it is still unclear whether the USB port is blocked if the device has not been unlocked with a passcode for 7 consecutive days; if the device has not been unlocked at all (password or biometrics); or if the device has not been unlocked or connected to a trusted USB device or computer. In our test, we were able to confirm the USB lock after the device has been left idle for 7 days. During this period, we have not tried to unlock the device with Touch ID or connect it to a paired USB device. What we do know, however, is that after the 7 days the Lightning port is only good for charging.”

iOS 11.4 ar trebui sa fie testat de catre compania Apple undeva prin iunie, deoarece pana atunci e foarte putin probabil ca actualizarea sa fie oferita, iar asta deoarece Apple este acum concentrata pe iOS 12. Nu se stie deocamdata si daca iOS 11.4 va aduce alte schimbari importante pentru securitatea iDevice-urilor, insa este destul de clar faptul ca Apple vrea sa gaseasca metode prin care sa isi faca produsele mai greu de spart de catre oricine.