Windows 10: RECORD de Utilizatori in 2018

Windows 10 a inregistrat un record de utilizatori in 2018, compania Microsoft anuntand in cursul zilei de ieri numarul de calculatoare pe care e instalat sistemul de operare.

Windows 10 RECORD Utilizatori 2018

Windows 10 a atins un numar record de utilizatori pentru compania Microsoft in acest inceput de an 2018, compania americana anuntand in cursul zilei de ieri realizarea, desi ea nu este chiar atat de buna precum ar fi sperat. Windows 10 este folosit de aproape 700 de milioane de utilizatori de pe intreaga planeta in momentul de fata, o cifra spectaculoasa pentru un sistem de operare concureaza deocamdata doar cu Windows 7 pentru suprematie la nivel global.

Windows 10 nu a fost declarat de catre compania Microsoft drept cel mai folosit sistem de operare pe planeta, desi nu este foarte departe de acest “titlu”, insa numarul de utilizatori este in continua crestere fara de anul trecut. Acum un an compania Microsoft anunta ca Windows 10 are 500 de milioane de utilizatori la nivel global, deci numarul de calculatoare pe care sistemul de operare este instalat a crescut cu 40% intr-un singur an de zile, dar americanii se asteptau la mai mult.

Windows 10: RECORD de Utilizatori in 2018

Windows 10 are totusi trei ani de zile de cand a fost lansat, iar cei de la Microsoft sustineau ca in 2018 sistemul de operare va atinge 1 miliard de utilizatori activi, insa aceasta cifra este foarte departe d a fi atinsa. Daca lucrurile vor decurce pana in mai 2019 la fel cum au decurs in ultimul an, atunci e foarte posibil ca anul viitor Microsoft sa vorbeasca despre 1 miliard de utilizatori activi pentru Windows 10, o realizare cu adevarat impresionanta pentru cei din Redmond.

Windows 10 este cu mult, mult mai popular decat macOS, sistemul de operare al celor de la Apple avand de cam 7 ori mai putini utilizatori, fara vreo asteptare ca numarul acestora sa creasca exponential in urmatorii ani. Diferenta dintre cotele de piata ale Windows 10 si cea mai recenta versiune majora a macOS este cu mult mult mai mare, de aproape 10X, dar asta e normal, avand in vedere diferentele mari intre tipurile de produse care le ruleaza.