Windows 10 Schimba Functionalitatea Alt-Tab

Windows 10 va schimba functionalitatea Alt-Tab, compania Microsoft intentionand sa le ofere utilizatorilor noi optiuni pentru folosirea acestei combinatii de taste.

Windows 10 Schimba Functionalitate Alt-Tab

Windows 10 urmeaz sa schimbe functionalitatea combinatiei de taste Alt-Tab incepand cu viitoarea actualizare majora a sistemului de operare, aceasta fiind cunoscuta in momentul de fata cu numele de cod Redstone 5. Conform celor de la Microsoft, in Windows 10 este testata o schimbare care nu va mai permite folosirea combinatiei de taste Alt-Tab doar pentru a face trecerea de la o aplicatie la alta, ci pentru a face trecerea intre tab-uri dintr-o aplicatie deschisa de catre utilizatori.

Windows 10 are o noua functie Sets implementata de catre compania Microsoft, iar aceasta modificare pentru functionalitatea Alt-Tab este strans legata de functia Sets, ea permitand deschiderea de tab-uri in aplicatii, la fel ca in browserele de internet. Windows 10 nu va elimina posibilitatea de a folosi Alt-Tab pentru a trece de la o aplicatie la alta, ci va permite suplimentar trecerea dintre tab-urile deschise intr-o aplicatie, poate chiar si cele dintr-un browser pentru navigare pe internet.

Windows 10 Schimba Functionalitatea Alt-Tab

Windows 10 Schimba Functionalitate Alt-Tab 1

Windows 10 face aceasta schimbare dupa foarte multi ani in care functionalitatea Alt-Tab a ramas neschimbata, iar foarte multe persoane vor trebui sa se obisnuiasca cu noul mod de a folosi acest sistem iconic pentru Windows. Microsoft urmeaza sa implementeze aceasta schimbare pentru viitoarea versiune beta a Windows 10 chiar in perioada urmatoare, deci pana in momentul in care versiunea finala va fi lansata, vom sti totul despre schimbarea importanta.

Windows 10 nu are aceasta schimbare anuntata ca fiind sigura, iar asta pentru ca Microsovt va astepta intai pentru a vedea daca utilizatorii care o testeaza sunt suficient de multumiti de ea pentru a recomanda implementarea pentru restul lumii. Nu se stie de ce perioada de timp va fi nevoie pentru a testa aceasta schimbare in Windows 10 inainte de a permite implementarea ei pentru toata lumea, insa Microsoft va analiza cu mare atentie totul inainte de a face o modificare atat de importanta.