Android P: Functia GENIALA care Creste Autonomia Bateriei

Android P are o noua functie geniala implementata de catre compania Google, ea avand menirea de a creste autonomia bateriei telefoanelor in utilizare.

Android P Functia GENIALA Creste Autonomia Bateriei

Android P are o noua functie implementata de catre compania Google pentru utilizatori, ea avand denumirea Adaptive Battery, rolul sau fiind de a creste autonomie bateriei folosind inteligenta artificiala a americanilor. Google a anuntat noua functie a Android P ca o schimbare majora in experienta de folosire a telefoanelor, noua functie folosind inteligenta artificiala pentru a redirectiona consumul de energie al procesorului catre aplicatiile care sunt intr-adevar folosite de catre noi.

Android P va monitoriza felul in care sunt folosite aplicatiile din telefoanele Android si va decide care dintre ele sunt mai importante, sau care nu, si in momentul in care sunt in fundal, va taia consumul de energie pentru ele. Practic, daca lasam aplicatii deschise in fundal timp de cateva ore, Android P le va bloca in totalitate si nu ii va mai permite procesorului sa aloce resurse pentru functionalitatea lor, pana in momentul in care le redeschidem pentru utilizare.

Android P: Functia GENIALA care Creste Autonomia Bateriei

Android P va folosi inteligenta artificiala pentru a invata tabieturile noastre si a reduce substantial consumul de energie al bateriei in functie de aplicatiile pe care le folosim mai des, sau cele pe care le folosim mai rar. Cei de la Google spun ca in testele facute pana acum, functia Adaptive Battery a redus cu pana la 30% perioada de utilizare a procesorului pentru redeschiderea aplicatiilor, toate datele privind monitorizarea utilizarii fiind salvate doar in telefoanele noastre.

“Adaptive Battery uses on-device machine learning to figure out which apps you’ll use in the next few hours and which you won’t use until later, if at all today.”

Android P va modifica deasemenea luminozitatea ecranelor telefoanelor nu doar in functie de lumina ambientala, ci si in functie de preferintele noastre pentru anumite aplicatii, deci ea va creste, sau va scadea, in functie de aplicatia folosita. Si aceasta functionalitate este bazata pe inteligenta artificiala si monitorizarea utilizarii telefoanelor, astfel ca Android P va putea oferi o imbunatatire substantiala a autonomiei bateriei telefoanelor Android doar prin modificari software.