Android P: Functia Luata de la Apple care iti CRESTE Spatiul de Stocare

Android P a preluat o alta functie de la compania Apple, iar aceasta este atat de buna incat iti poate creste spatiul de stocare pe telefoane si tablete.

Android P Functia Apple CRESTE Spatiul Stocare

Android P a avut foarte multe noutati importante anuntate de catre compania Google zilele trecute, iar printre ele se mai numara o functie pe care compania Apple o ofera pentru iOS de vreo 2 ani, daca nu ma insel. Mai exact, cei de la Google au anuntat o noua functionalitate numita App Bundle Format pentru Android P, adica o simplificare a modului in care sunt create aplicatiile pentru telefoane si tablete, plus modul in care sunt distribuite.

Android P va face aplicatiile mai mici si va usura instalarea lor prin eliminarea fisierelor si a codului care nu este necesar pentru fiecare tip de dispozitiv in parte, asa cum a facut si Apple inca de acum cativa ani. Practic, utilizatorii de telefoane Android nu vor fi nevoiti sa descarce fisierele necesare rularii aplicatiei pe tabletele cu Android P, insa aceasta e doar o parte din poveste, deoarece sistemul in sine este mult mai complex, si facut in mare parte de Google.

Android P: Functia Luata de la Apple care iti Creste Spatiul de Stocare

Android P Functia Apple CRESTE Spatiul Stocare 1

Android P va usura extrem de mult instalarea de aplicatii din Google Play, dar va usura si munca dezvoltatorilor care nu vor trebui sa faca mai multe aplicatii pentru diverse tipuri de telefoane si tablete, ci doar una singura. Aceasta aplicatie va fi optimizata automat de catre Google Play pentru a fi distribuita in forma cat mai simpla pentru fiecare terminal ce ruleaza Android P, astfel ca si telefoanele vor avea mai mult spatiu disponibil pentru a instala mai multe aplicatii, a face mai multe poze, etc.

Android P preia de la Apple si ideea de a permite descarcarea anumitor fisiere pentru aplicatii doar cand este nevoie de ele, aceasta functionalitate fiind gandita pentru jocuri, unde nu toate nivelele unui joc sunt descarcate la instalare. Android P are implementate toate aceste modificari de catre compania Google, insa si dezvoltatorii vor trebui sa isi pregateasca aplicatiile pentru a beneficia de ele, iar asa Google aduce sistemul de operare la acelasi nivel cu iOS.