Apple Foloseste Drone pentru a Imbunatati Apple Maps

Apple a decis sa se foloseasca de drone pentru a imbunatati hartile disponibile pentru sistemul Apple Maps, compania americana urmand a initia un program pilot in SUA.

Apple Drone Imbunatati Apple Maps

Compania Apple a confirmat in cursul noptii trecute ca intentioneaza sa foloseasca drone pentru a imbunatati informatiile disponibile in platforma Apple Maps pentru clienti. Apple va utiliza imagini inregistrate din drone pentru a cartografia diverse locatii pentru Apple Maps, compania urmand a oferi si un sistem Street View similar celui existent in Google Maps.

Desigur ca Apple a afirmat si ca va respecta intimitatea oamenilor, blurand orice fel de fete, sau numere de inmatriculare, asa cum face si compania Google cu Street View. Carolina de Nord este primul stat american in care compania Apple a reusit sa primeasca permisiunea autoritatilor de a folosi drone pentru Apple Maps, urmand a initia un program pilot acolo.

Apple Foloseste Drone pentru a Imbunatati Apple Maps

Apple va inregistra imagini aeriene din diverse zone ale Carolinei de Nord pentru a imbunatati Apple Maps, deci vorbim despre actualizari care vor fi disponibile initial doar acolo. Folosind aceste imagini aeriene, compania Apple poate rezolva diverse probleme din cauza carora sunt afisate informatii inexacte in cadrul Apple Maps in orice fel de zona.

“Apple is committed to protecting people’s privacy, including processing this data to blur faces and license plates prior to publication. A spokesman for the North Carolina Department of Transportation, another winner, said Apple Inc is among its partners, and Apple said it plans to use the testing program to improve Apple Maps by capturing aerial images.”

Apple este una dintre primele companii care au cerut permisiunea statelor americane sa le survoleze cu drone pentru a imbunatati sistemele de navigatie existente. Cei de la Google vor dori deasemensa sa ofere ceva similar, iar cum Microsoft are un sistem de cartografiere pentru Bing, este de asteptat sa faca acelasi lucru in viitorul nu foarte indepartat.