Windows 10: Asa arata noul DARK MODE al Microsoft

Windows 10 va avea un nou dark mode implementat de catre compania Microsoft, americanii intentionand sa faca o schimbare substantiala pentru design-ul interfetei.

Windows 10 DARK MODE Microsoft

Windows 10 va avea implementat un dark mode de catre compania Microsoft, americanii dorind sa le ofere clientilor o tema intunecata pentru folosirea calculatoarelor, iar in imaginea de mai jos puteti vedea cum arata. Microsoft testeaza acest nou dark mode pentru Windows 10 in cel mai recent beta build al sistemului de operare, cu numarul de cod 17666, lansarea sa fiind programata de catre cei din Redmond pentru finalul acestui an, iar alte schimbari interesante vor fi oferite.

Windows 10 va avea deocamdata un dark mode doar pentru File Explorer, acel sistem care permite navigarea printre toate fisierele sistemului de operare, el fiind foarte folosit de catre un unmar foarte mare de utilizatori. In prima versiune beta cu acest dark mode integrat, Windows 10 nu are interfata modificata pentru intregul File Explorer, asa ca aceasta urmeaza cel mai probabil sa fie actualizata in versiunile urmatoare de catre cei de la Microsoft pentru a fi imbunatatita.

Windows 10: Asa arata noul DARK MODE al Microsoft

Windows 10 DARK MODE Microsoft 1

Windows 10 nu implementeaza doar un dark mode pentru File Explorer in viitoarea versiune a sistemului de operare, ci si un Clipboard integrat in cloud, care permite accesarea datelor copiate si de pe alte dispozitive. Mai mult decat atat, cei de la Microsoft fac in Windows 10 schimbari si pentru Notepad, dezvoltatorii urmand a avea posibilitatea de a folosi cod Unix / Linux in cadrul aplicatiei, evidentierea unor cuvinte urmand a fi deasemenea posibila in Notepad folosind scurtaturi ale tastaturii.

Windows 10 are o multitudine de schimbari anuntate de catre cei de la Microsoft pentru viitoarele versiuni ale sistemului de operare, iar un dark mode pentru intregul sistem de operare nu poate fi scos din discutie. Nu se stie nici cat urmeaza sa dureze dezvoltarea acestui dark mode pentru Windows 10, compania Microsoft neavand deocamdata un timeline prezentat pentru finalizarea acestei schimbari majore, asa ca ramane de vazut cum va arata versiunea finala si cand va fi gata.