Samsung vs Apple: Procesul Copierii iPhone Reincepe cu Probleme

Samsung Apple Procesul Copierii iPhone Reincepe Probleme

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, procesul din 2012 in care Apple a castigat daune de aproape 1.1 miliarde de dolari de la Samsung, din cauza copierii iPhone, urmeaza sa reinceapa in California pentru o rejudecare a unei parti din despagubirile acordate. Ieri judecatorul procesului si avocatii celor doua parti au reusit sa aleaga cei 8 membri ai juriului, ei urmand a decide suma finala pe care Samsung va trebui sa o plateasca, sau daca ea va mai fi acordata.

74 de persoane au fost chemate pentru procesul de selectie al juriului pentru noul proces dintre Apple si Samsung, iar majoritatea au fost eliminati fie pentru ca aveau rude care lucrau la companii, sau altele partenere, fie pentru ca le urau, sau le iubeau. Partea interesanta este ca cel putin un jurat si-a exprimat cateva frustrari legate de compania Apple inainte de a fi eliminat din procesul de selectie, dar aceste lucrui se intampla destul de des si in alte procese.

Samsung vs Apple: Procesul Copierii iPhone Reincepe cu Probleme

Aproape jumatate dintre toti cei care au fost chemati pentru procesul de selectie detin un telefon iPhone, iar asta poate face lucrurile destul de dificile pentru cei de la Samsung, care incearca sa elimine cat mai multi fani ai Apple. Deocamdata doar aceasta procedura de selectie a juriului s-a desfasurat, insa din moment ce persoanele au fost ales, procesul va intra curand in fata de judecata, iar de acolo probabil nu va dura foarte mult pana la ajungerea la un verdict.

“More than a half dozen times, US District Judge Lucy Koh excused potential jurors in the case because they owned Apple stock. As she tried to find eight jurors from among 74 candidates on Monday, three were excused because their spouses worked at Apple or a Samsung subsidiary.”

Apple a incasat deja de la Samsung aproape 550 de milioane de dolari ca urmare a deciziei initiale prin care un juriu a stabilit ca brevete de inventie ale Apple au fost incalcate de catre coreeni. Restul pana la aproape 1.1 miliarde de dolari nu a fost platit si de 6 ani Samsung tot reuseste sa evite plata sumei, dar poate ca aceasta ultima juecata va finaliza acest proces foarte lung.

9 COMENTARII

  1. Suma de platit era 550 de milioane nu 1.1 miliarde . A fost redusa in urma altor etape ale procesului.
    Acum se va reduce din nou , pt ca e absurd sa platesti banii astia din cauza super brevetelor Apple asupra dreptunghiului cu colturi rotunjite si iconite patrate.
    Si intre timp multe din brevetele in discutie au fost invalidate .
    Fie ca va vine sa credeti sau nu , Apple trebuia sa aiba idevice-urile scoase de la vanzare , in urma pierderii procesului din SUA , pt furt de tehnologie adevarata de la Samsung.
    Daca nu era Obama , Apple ar fi fost doar o amintire acum.

  2. daca nu era steve, obama, tim , bill gates, phill si multi altii…serios asta e replica de non-destept…daca nu era oxigen nu exista samsung, daca daca daca
    Cand esti cea mai mare putere…restul se rezuma la “daca nu era..”

  3. De ce ? E un fapt, nu sunt speculatii . Daca Obama nu ar fi invalidat decizia judecatoreasca definitiva de interzicere a vanzarilor idevice-urilor in SUA , pt furt de tehnologie , Apple era pa la ora asta.
    Mi se pare cel mai bun exemplu ca Apple sunt cei mai mari hoti .

  4. De ce ? E un fapt, nu sunt speculatii . Daca Obama nu ar fi invalidat decizia judecatoreasca definitiva de interzicere a vanzarilor idevice-urilor in SUA , pt furt de tehnologie , Apple era pa la ora asta.
    Mi se pare cel mai bun exemplu ca Apple sunt cei mai mari hoti .