Apple si-a Riscat Viitorul pentru a Crea Primul iPhone

Apple Riscat Viitorul Primul iPhone

Procesul dintre Apple si Samsung a inceput noaptea trecuta, iar primii martori au inceput sa dea deja declaratii cu privire la deciziile din spatele proiectului pentru dezvoltarea primului iPhone. Greg Joswiak, unul dintre vicepresedintii importanti ai Apple, a depus marturie ieri si a declarat ca Apple si-a riscat intregul viitor pentru a crea primul model al iPhone.

Joswiak sustine ca Steve Jobs a creat compania Apple in jurul unei “teme centrale de design”, ea devenind “ADN-ul” companiei pe care a condust-o atat de multi ani. Aceasta teorie nu este tocmai noua, de-a lungul anilor spunandu-se in repetate randuri ca Apple si-a creat o filosofie in baza careia realizeaza design-ul tuturor produselor pe care le lanseaza.

Apple si-a Riscat Viitorul pentru a Crea Primul iPhone

Cei de la Apple au recunoscut deasemenea ca suma de 1 miliard de dolari ceruta de la Samsung pentru incalcarea brevetelor de inventie este una mare, dar si ca Samsung le-a incalcat proprietatea intelectuala de milioane si milioane de ori. Practic, Apple vrea ca toata lumea sa inteleaga faptul ca ea a investit bani in crearea iPhone si ca Samsung a copiat totul fara a plati ceva.

Apple va trebui sa si dovedeasca tot ceea ce spune in instanta in legatura cu telefoanele iPhone si ceea ce a facut Samsung, asa ca nu va avea o munca foarte usoara. Acest proces va dura, cel mai probabil, cateva saptamani, iar la final ar trebui sa fie hotarata definitiv soarta acestei dispute care se intinde pe mai bine de 6 ani de zile.