Windows 10: Microsoft ATACA Apple si iPad in 2018

Windows 10 este in centrul unui plan maret al Microsoft de a detrona iPad din topul preferintelor clientilor care vor sa cumpere tablete utile.

Windows 10 Microsoft Ataca Apple iPad 2018

Windows 10 este in centrul unui nou atac pe care compania Microsoft il pregateste impotriva Apple si a tabletei iPad in cursul acestui an, cei din Redmond fiind hotarati sa aiba o pozitie mult mai buna in raport cu toti competitorii. In aceasta idee, compania Microsoft vrea ca in 2018 sa aduca pe piata un model mai ieftin al tabletei Surface, acesta urmand a rula Windows 10 si a fi un concurent mai serios pentru tabletele iPad ale Apple.

Windows 10 ar urma sa ofere functii speciale pentru aceasta versiune mai ieftina a tabletei Surface pentru a le putea oferi celor care vor iPad si o alternativa demna de luat in seama pentru achizitie anul acesta. Microsoft ar vrea sa isi vanda tabletele Surface la preturi care sa nu scada sub valoarea de 400 de dolari, iar cu Windows 10 si functii preluate de pe calculatoare, sansele ca asemenea produse sa aiba succes sunt foarte mari, pentru ca Apple nu are chiar ceva similar.

Windows 10: Microsoft Ataca Apple si iPad in 2018

Windows 10 este oferit si pentru actualele modele de tablete Surface, insa ele sunt competitoare pentru macBook-uri, nu pentru iPad, iar asta deoarece au componente demne de calculatoare, dar si preturi pe masura. Atat Apple, cat si Microsoft, sustin ca produsele lor pot inlocui calculatoarele, insa intre iOS si Windows 10, doar al doilea poate oferi functii suficient de importante pentru a le suplini pe cele pe care un calculator le are, iar iPad nu le va putea oferi.

“Microsoft Corp. is planning to release a line of lower-cost Surface tablets as soon as the second half of 2018, seeking a hit in a market for cheaper devices that Apple dominates with the iPad. The new tablets will feature 10-inch screens — around the same size as a standard iPad, but smaller than the 12-inch screens used on the Surface Pro laptop line. The new Surfaces, priced about $400, will have rounded edges like an iPad.”

Windows 10 poate rula pe procesoare ARM, insa cei de la Microsoft vor sa foloseasca tot procesoare Intel pentru aceste noi tablete, ele urmand a avea preturi de baza de 400 de dolari, dar si multe optiuni pentru upgrade. Avand in vedere ca Apple se incapataneaza sa aduca macOS pe iPad, noi tablete Surface ieftine care ruleaza Windows 10 pot fi o alternativa foarte interesanta pentru cei care vor mai multa mobilitate in viata de zi cu zi.

5 COMENTARII

  1. Apple se incapataneaza sa NU aduca MacOS pe iPad , poate.
    La ce bun sa-l aduca ? Parca vroiau sa faca ei procesoare ARM pt MAC-uri . Asta ar insemna sa faca din MacOS un fel de iOS , nu ca in momentul de fata MacOS ar fi mult mai complex decat iOS.

  2. ??? Cred ca cea mai buna gluma pe anul asta. Au dat o data rateu cu RT, acuma ce vor aduce? Windows 10 NU are interfata optimizata touch, e chiar mediocra experienta touch, iar aplicatiile de Store…