Windows 10: Functia Neasteptata Adusa dupa 3 ANI de Munca

Windows 10 are implementata o noua functie neasteptata dupa 3 ani de munca, Microsoft oferindu-le in sfarsit utilizatorilor exact ceea ce au tot cerut.

Windows 10 Functia Adusa 3 ANI Munca

Windows 10 are in April 2018 Update o noua functie pe care foarte multa lume o cere de ceva vreme, ea fiind in proces de dezvoltare inca din 2015, dar lansarea oficial este oferita abia acum. Vorbim despre implementarea, intr-un final, in Windows 10 a OpenSSH pentru toti utilizatorii interesati sa se conecteze la servere folosind SSH, astfel ca nu vor mai trebui folosite programe terte pentru a indeplini aceasta functionalitate in calculatoarele proprii.

Windows 10 aduce prin OpenSSH o suita de programe care sunt foarte folositoare pentru cei care se conecteaza la servere de la distanta, ele oferind posibilitatea de a intreprinde o varietate de functii la nevoie. Vorbim aici despre rularea de comenzi pe server, transferarea de fisiere din Windows 10 in server, plus alte functii de care un administrator de server se foloseste pentru a controla respectivul server, sau a rezolva diverse probleme, daca este necesar.

Windows 10: Functia Neasteptata Adusa dupa 3 ANI de Munca

Windows 10 are implementat OpenSSH in mod nativ cu April 2018 Update pentru ca Microsoft a fost “batuta la cap” timp de cativa ani de catre utilizatorii sistemului de operare sa ofere o asemenea fucntionalitate, dar a tot refuzat. Acum a avut nevoie de nu mai putin de 3 ani de zile pentru a integra in Windows 10 suport pentru OpenSSH, deci utilizatorii ar trebui sa se bucure ca au in sfarsit functionalitatea pe care o asteapta de atat de mult timp.

“Windows 10 is becoming a useful Unix/Linux sysadmin platform. First, it has incorporated Windows Subsystem for Linux in the Windows 10 Fall Creators Update. Now, in the Windows 10 April 2018 Update, Microsoft has finally brought a native Secure Shell (SSH) to Windows. It’s taken a long time. Microsoft started work on porting OpenSSH to PowerShell in 2015 because of user demand.”

Windows 10 elimina practic necesitatea de a mai folosi Putty pentru conectare la diverse servere de pe calculatoare, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa instalati actualizarea celor de la Microsoft in calculatoarele voastre. Windows 10 are deasemenea o alta actualizare majora in proces de dezvoltare la Microsoft, ea aducand o varietate de alte noutati importante, insa pe masura ce acestea vor fi dezvaluite, va voi vorbi in legatura cu ele in articole separate.