UBER: ASA Incearca Soferii sa te FURE cand faci Curse

UBER este in centrul unui nou scandal in Romania, dupa ce un numar tot mai mare de clienti a inceput sa se planga de soferii companiei care incearca sa ii fure.

UBER Incearca Soferii FURE Curse

UBER incepe sa aiba in Romania o problema pe care presa din strainatate o tot relateaza de cativa ani incoace, iar victime sunt clientii care aleg sa foloseasca serviciul companiei si in Romania. Mai exact, unii soferi UBER din Romania au inceput sa manipuleze algoritmul care modifica tariful dinamic perceput pentru cursele facute de catre clienti, ei anuland comenzile acestora in speranta ca ele vor fi refacute si tariful dinamic va creste automat.

UBER stie despre aceasta tactica a soferilor, tariful dinamic al curselor fiind stabilit in functie de cererea existenta si de numarul de soferi care sunt activi si disponibili pentru a prelua cursele inregistrate in platforma. In Londra si New York soferii UBER se delogau si logau intermitent in platforma pentru a genera impresia ca numarul de masini este mai mic decat cererea, iar asa tariful dinamic incepea sa creasca, algoritmul fiind manipulat constant, iar presa a relatat asta pe larg.

UBER incepe sa aiba aceeasi problema si in Bucuresti, din pacate, deoarece clientii incep sa raporteze faptul ca soferii anuleaza comenzile plasate pentru a forta cresterea tarifului dinamic si a primi mai multi bani de la clienti. In unele situatii, clientii sunt fortati de soferii UBER sa anuleze comanda, iar in unele cazuri sa plateasca taxa de anulare, tariful dinamic crescand si in aceasta situatie, soferul facand mai multi bani, iar clientul pierzand si mai multi decat ar trebui.

UBER: ASA Incearca Soferii sa te FURE cand faci Curse

UBER pare sa fie afectata de aceasta tentativa a soferilor de a jecmani oamenilor dupa ce a introdus posibilitatea de a vedea in avans cat urmeaza sa coste intrega cursa, indiferent pe ce traseu merg soferii. Avand in vedere ca soferii UBER se plang de ani de zile ca sunt platiti prea prost pentru cursele pe care le fac, era de asteptat ca si in Romania sa se preia tactica strainilor, desi multi dau vina pe fostii taximetristi care au devenit cei mai rai.

“Echipa de operaţiuni a Uber analizează constant datele generate prin aplicaţiile Uber şi identifică şoferii cu o rată ridicată de anulare a curselor. Aceştia sunt contactaţi telefonic şi informaţi că anularea în mod repetat a comenzilor nu este o practică agreată de companie. În cazurile în care comportamentul devine recurent, şoferii parteneri pot fi sancţionaţi cu dezactivarea temporară sau permanentă a contului.”

UBER este o alternativa pentru taxi-urile clasice, si trebuie sa recunosc faptul ca folosesc platforma de fiecare data cand vreau sa ajung undeva, in paralel cu Taxify, unde din pacate masinile sunt mai proaste, iar soferii conduc si mai prost. Partea buna este ca deocamdata Taxify nu este afectata de aceasta problema a UBER cu tarifele dinamice, insa cred ca nu va dura foarte mult pana cand soferii vor incerca sa manipuleze sistemul.

UBER a spus ca urmareste cu atentie problema si discuta cu soferii care incearca sa manipuleze sistemul, avertizandu-i ca pot fi dati afara din platforma daca anuleaza aiurea comenzi pentru a creste tarifele dinamice. Partea mai buna este ca majoritatea clientilor fortati sa anuleze cursele de soferii UBER si-au primit banii inapoi, insa desigur ca te enervezi cand trebuie sa ajungi undeva, iar un sofer iti anuleaza aiurea cursa si trebuie sa astepti iar dupa alta masina, care poate cost asi mai mult.