Donald Trump Foloseste DOUA Telefoane iPhone, Ignorand Recomandarile

Donald Trump DOUA Telefoane iPhone, Recomandarilor

Donald Trump, presedintele SUA, foloseste cel putin doua telefoane iPhone ale companiei Apple in viata de zi cu zi, ignorand recomandarile de securitate facute de catre subalternii sai. Unul dintre telefoanele iPhone este folosit exclusiv pentru apeluri telefonice, in timp ce al doilea este folosit pentru Twitter si citirea unei varietati de website-uri de stiri.

Desi informaticienii Casei Albe i-au cerut lui Trump sa-si schimbe o data la 30 de zile telefoanele iPhone folosite pentru Twitter, acesta refuza, deoarece i se pare a fi un inconvenient. Donald Trump foloseste Twitter pe iPhone cu lunile inainte ca telefonul sau sa fie inspectat de catre expertii in securitate pentru a vedea daca a fost compromis in vreun fel.

In cazul lui Barack Obama, telefoanele erau verificate o data la 30 de zile de catre expertii in securitate informatica de la Casa Alba, insa pentru Donald Trump acest lucru e prea dificil. Este arhicunoscut faptul ca Donald Trump este un om foarte dificil si ca refuza in multe cazuri sa asculte sfaturile expertilor sai, asa ca nu e de mirare ceea ce aflam acum in legatura cu utilizarea Twitter si a aiPhone.

“While aides have urged the president to swap out the Twitter phone on a monthly basis, Trump has resisted their entreaties, telling them it was “too inconvenient,” the same administration official said. The president has gone as long as five months without having the phone checked by security experts. It is unclear how often Trump’s call-capable phones, which are essentially used as burner phones, are swapped out.”

Donald Trump era un fan al telefoanelor Samsung in trecut, si se pare ca folosea un model vechi in perioada imediat urmatoare depunerii juramantului, insa lucrurile par sa se fi schimbat. Avand in vedere pozitia importanta pe care o ocupa, Trump avea nevoie de un telefon sigur, iar cum Android-ul poate fi infectat extraordinar de usor cu malware, iPhone era singura solutie logica.