Google Dezvolta Produsul cu care se Chinuie si Apple

Google are in dezvoltare un nou produs cu care si compania Apple se chinuie de cativa ani de zile, multi producatori nereusind sa aduca produse suficient de bune pe piata.

Google Dezvolta Produsul Chinuie Apple

Google este o companie cu foarte multe proiecte aflate in momentul de fata in plin proces de dezvoltare, iar unul dintre ele este dezvaluit acum, el urmand a aduce un produs la care lucreaza si compania Apple de ceva vreme. Vorbim desigur despre o casca pentru realitate augmentata care este foarte similara cu cea Hololens dezvoltata de catre compania Microsoft, ea urmand a functiona totusi fara necesitatea interconectarii prin cablu cu un calculator.

Google vrea sa lanseze o casca pentru realitate augmentata care ar fi superioara castii DayDream pentru realitate virtuala, aceea fiind practic o carcasa din sticla in care se introduce un smartphone cu aplicatii speciale. Acest nou proiect ar trebui sa le aduca utilizatorilor ceva complet diferit, compania Google dorind sa ofere o experienta de realitate augmentata complet diferita fata de orice altceva exista in momentul de fata pe piata.

Google Dezvolta Produsul cu care se Chinuie si Apple

Google ar lucra in tandem cu cei de la Qualcomm pentru a dezvolta aceasta noua casca pentru realitate augmentata, ea avand numele de cod A65, plus un chip special dezvoltat de catre cei de la Qualcomm pentru ea. Scopul acestui chip este de a permite folosirea castii fara necesitatea interconectarii cu un calculator, astfel ca ea ar avea integrata puterea de procesare a unui smartphone, aparent suficienta pentru a sustine o experienta buna pentru realitate augmentata.

“Also Google’s product, which internally among other things carries the designation Google A65, is supposed to be an augmented reality headset, which manages without a connection to a powerful computer. To make this possible, it relies on special processors of the US chip manufacturer Qualcomm, as they work so well in spite of decent performance that some hours autonomous working with the Google AR headset should be possible.”

Google va integra camere, diversi senzori si microfoane pentru a percepe mediul din jurul nostru, a prelua comenzi, si nu numai, asa ca vorbim despre un produs complex pe care americanii vor sa-l ofere pentru utilizatori. Deocamdata nu se stie sigur ce fel de functionalitate ar urma sa ofere aceasta noua casca pentru realitate augmentata a celor de la Google, insa in baza informatiilor aparute pana acum, s-ar parea ca vorbim despre un produs concurent cu ceea ce face Apple de ceva vreme.